X

2023 BMW i7 xDrive60: Yeni seri bir harika!

Yeni model 2023 BMW 740i’nin kaputunun altında 3 litrelik V6 TwinPower Turbo olan B58 kodlu motorun baştan aşağı yenilenmiş bir versiyonu bulunuyor. Bu B58TU2 kodlu yeni motorun en önemli özelliği 48 voltluk hafif hibrit teknolojisi oluyor. Aynı zamanda tekrar tasarlanan yanma odaları, emme portları ve VANOS eksantrik mili bu motorun diğer yenilikleri arasında bulunuyor.

760i’nin dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip xDrive versiyonu 536 beygir üretebilen, 4.4 litrelik V8 TwinPower Turbo motor ile birlikte geliyor. BMW Motorsport departmanı bu yeni V8 motorunun geliştirilme aşamasında ekstra mesai harcayarak daha iyi turboşarj teknolojisi, 8 vitesli Steptronic Sport şanzımana yerleştirilmiş elektrik motorunun yardımıyla daha iyi ivmelenme ve tepki süresi konusunda güç paylaşımının verimliliğini uyarlanabilir geri kazanım sayesinde daha da arttırmayı sağlıyor.

Baştan aşağı dış tasarımı yenilenen amiral gemisi, BMW’nin karakteristik özelliklerini taşımaya devam ediyor. Önde devam eden böbrek ızgara tasarımı, incelen far tasarımıyla birleşerek amiral gemisine agresif bir duruş kazandırıyor. Opsiyon olaran sunulan kristral farlar araca son derece farklılık katarak görünüşte önemli bir yer tutuyor. L biçiminde tasarlanan bu farlar 14 LED üniteyle aydınlatılıyor. Sportif yönüyle önce çıkan BMW, yeni 7 Serisinde konfor tarafında da önemli gelişmeler yapmayı başarıyor.

İç tasarım kısmında oldukça lüks hissettiren yeni 7 Serisinde mücevher kontrolleri, gösterişli gösterge paneli ve hoparlör ızgaraları, opsiyonel kaşmir/yün birleşimi döşemeler gibi özellikler bulunuyor. Bütün iç mekanı kaplayan ışık gösterisinin yanında Panoramik Sky Lounge LED ay tavanı da bulunuyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post