X

2023 Nisan ayında en çok satan sedan otomobiller!

Otomotiv Distribütörleri Derneği, 2023 Nisan ayının en çok satan otomobiller listesini yayınladı. Genel listede Egea Sedan ve Egea Cross başı çekerken Türk kullanıcıların SUV tipi otomobillere yönelmeye başladığı görüldü. Bugünse genel listenin haricinde sizler için Türkiye’de 2023 Nisan ayında en çok satan sedan otomobilleri listeledik. İşte 2023 Nisan ayında en çok satan sedan otomobiller…

Birincilik yine Fiat Egea’da!

Türkiye’de en çok satılan sedan otomobiller listesine baktığımızda Ocak ayından Nisan ayına kadar birinciliğin Fiat Egea’da olduğunu görüyoruz. Egea yerli üretim otomobillerden olduğu için uygun fiyatı ve tedarik zinciri sorunlarına diğer modellere nazaran daha az takıldığı için listedeki sırasını hep korudu.

1- Fiat Egea Sedan

Fiat Egea Sedan Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 32 bin 363 adet satarak en çok satılan sedan otomobiller listesinde 1. sıraya yerleşti. Ayrıca Egea en ucuz sıfır otomobiller listesinde de ilk sırayı çekmekte.

2- Toyota Corolla

Aile otomobili dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Toyota Corolla listemizin 2. sırasına yerleşti. Toyota bu sene yaşadığı tedarik zinciri sorunları nedeniyle genel sıralamada gerilere düşse de en çok satılan sedan otomobiller listesinde Ocak-Nisan ayı arasında 5 bin 481 adetlik satışla 2. sırada yer aldı.

3- Megane Sedan

Özellikle kurumsal filoların ve günlük kullanıcıların sevdiği Megane Sedan listede 2. sırayı kaptırdı. Bu dönem 3. sırada yer alan Megane Sedan 4 bin 225 adetlik satışla listenin 3. sırasında yerini aldı.

4- Ford Focus Sedan

Genel olarak listelerde pek görmeye alışık olmadığımız Ford bu dönemki en çok satan sedanlar listesinde kendine yer buldu. Ford Focus Sedan 3 bin 919 adetlik satışla listenin 4. sırasında yer aldı.

5- Skoda Octavia

Vag Grubu markalarından biri olan Skoda listemize Octavia sayesinde 5. sırada yer aldı. Bir dönem Volkswagen’in Jetta modeli ile aynı segmentte yürüyen Octavia Jetta’nın ülkemizde satışının sonlanması ardından C Sedan segmentinde Vag Grubunu temsil etmeye başladı. Octavia ilk 4 ayda 2 bin 658 adet satarak listemizde 5. sıranın sahibi oldu.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post