X

45 yıllık efsane oyun, sanal gerçeklikle geri döndü: Space Invaders: World Defense’i hemen indirebilirsiniz

Bir gün uzaydan gelen istilacıların saldırısına karşı hazırlıksız olacağınızdan mı endişeleniyorsunuz? Google ve Space Invaders’ın orijinal versiyonunu 1978 yılında piyasaya süren Taito, mobil cihazınız aracılığıyla artırılmış gerçeklik hileleri kullanarak istilacıları gerçek dünyaya getiren oyunun yeni bir versiyonunu yayınladı.

Artırılmış gerçeklik birkaç yıldır abartılan bir teknoloji ve Apple’ın Vision Pro başlığı nihayet tüketicilerle buluştuğunda gerçek potansiyelinin farkına varabileceğiz. Niantic’in Pokémon Go’su da dahil olmak üzere şimdiye kadar birkaç AR başarı hikayesi yaşandı.

İlk olarak Google I/O 2023’ten bir gün sonra ortaya çıkan ve şirketin diğer pek çok şeyin yanı sıra Google Streetscape Geometry API aracılığıyla Google Haritalar’ı daha sürükleyici hale getirmek için oluşturduğu ve topladığı 3D verilere erişimi genişleteceğini duyurduğu Space Invaders: World Defense, bir mobil cihazın kamerasından gelen canlı görüntüler sayesinde gerçek dünyada oynanıyor gibi görünüyor. Uzaylılar yapıların ve arazinin arkasından uçabiliyor, çatıların üzerine çıkabiliyor ve binaların yan taraflarında beliren warp deliklerinden ortaya çıkabiliyor.

Oyun hem Android hem de iOS cihazlar için yayınlandı ve Android 11.0+ veya iOS 16.0+ çalıştıran, ARCore destekli cihazlar ile uyumlu. Google’ın ARCore dokümantasyonundaki desteklenen cihazlar listesine bakıldığında, orijinal Pixel telefon, 2. nesil iPhone SE ve hatta iPhone 6S dahil olmak üzere çoğu akıllı telefonu ve tableti kapsadığı görülüyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post