X

9 yaşında liseden mezun olan çocuk, şimdi üniversite diploması için hazırlanıyor

Pensilvanya’dan dokuz yaşındaki bir erkek çocuğu, Reach Cyber Charter School’dan diplomasını uzaktan aldıktan sonra en genç lise mezunlarından biri oldu. Bilimi ve bilgisayarları seven David Balogan, kara delikleri inceleyen bir astrofizikçi olma umuduyla üniversite diplomasını almak için de şimdiden çalışmaya başladı.

David’in ailesinin söylediğine göre, böyle bir yeteneğe sahip bir çocuğu yetiştirmek zordu. David’in annesi Ronya, “Alışıldıkların dışına çıkmam gerekiyordu” dedi ve devam etti: “Yapman gerekmediği halde yastık savaşı oynamak, evin içinde top atmak. O, yaşının ötesinde ve bazen benim anlayışımın ötesinde birçok kavramı anlama ve kavrama kapasitesine sahip bir beyne sahip dokuz yaşında bir çocuk.

9 yaşındaki David Balogan

David, artık en genç lise mezunu olan ikinci kişi olarak kayıtlara geçti. Birinci sırada ise 1990’da altı yaşındayken liseden mezun olan ve daha sonra 14 yaşında yüksek lisans derecesini alan bir erkek çocuğu yer alıyor.

Başarısının büyük ölçüde harika öğretmenlerinden kaynaklandığını söyleyen David, onların her zaman kendisine destek olduklarını ve aklına koyduğu her şeyi yapabileceğini söylediklerini belirtti.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post