X
    Categories: Sosyal Medya

AB, yasadışı içerik ve dezenformasyon nedeniyle X’e karşı harekete geçti

Avrupa Komisyonu, X‘in faaliyetlerine ve Dijital Hizmetler Yasası’nın (DSA) olası ihlallerine ilişkin resmi ihlal işlemleri başlattığını duyurdu. Avrupa’nın iç pazardan sorumlu komisyon üyesi Thierry Breton, X hakkındaki haberi ironik bir şekilde paylaşarak platformun şeffaf olma ve yasa dışı içeriğe karşı koyma yükümlülüklerini ihlal ettiğinden şüphelendiğini ayrıntılarıyla anlattı. X’in potansiyel olarak “aldatıcı tasarımı” da araştırılıyor.

Avrupa Komisyonu basın açıklamasında, X‘in Topluluk Notları özelliğinin “sivil söylem ve seçim süreçleri” açısından “risklerin azaltılması” konusunda yeterince etkili olup olmadığını belirlemek için bakacağını belirtiyor. Ayrıca, X’in veri hortumuna erişimi sınırlama kararındaki araştırmacıları ve diğer kamu kurumlarını olumsuz etkileyebilecek “şüpheli eksiklikleri” de ele alacak. Şirketin reklam platformu ve ücretli onay işaretleri gibi özelliklerin “aldatıcı olduğundan şüphelenilen tasarımı” da Komisyon’un hedefinde.

AB, yasadışı içerik ve dezenformasyon nedeniyle X’e karşı harekete geçti

Şubat 2023’te, AB’de faaliyet gösteren tüm çevrimiçi hizmetlerin, Çok Büyük Çevrimiçi Platform (VLOP) olup olmadıklarını belirlemek için boyutlarını beyan etmeleri gerekiyordu. VLOP, AB çapında 45 milyondan fazla kullanıcısı olan herhangi bir platform. VLOP olarak belirlenen herhangi bir şirketin DSA’ya uyum sağlaması için dört ayı vardı.

Bu önlemler arasında belirli bir iletişim noktasının oluşturulması, reklamlarda şeffaflık ve içerik denetimi ile açık, kullanıcı dostu şartlar ve koşullar yer alıyor. Aynı zamanda yasa dışı içerik, cinsiyete dayalı şiddet ve küçüklerin korunması gibi risklerin belirlenmesini ve azaltılmasını da gerektiriyor. Diğer lojistik şartlar arasında, incelenmiş araştırmacıların AB’deki sistemik riskler hakkında bilgi veren verilere erişmesine izin verilmesi, verilerin Komisyonla paylaşılması ve yıllık olarak bağımsız denetim yapılması yer alıyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post