X

ABD – Güney Dakota’da gökyüzünün yemyeşil bir renge dönüşmesi herkesi korkuttu

Geçtiğimiz Salı günü güçlü bir fırtına sonrasında, ABD – Güney Dakota’daki Sioux Şelaleleri’nin üzerindeki gökyüzü garip ve neredeyse korkutucu bir yeşil tonuna dönüştü. Gerçek gibi gözükmeyen gökyüzünün görüntüleri sosyal medyada geniş çapta ilgi çekti.

Neyse ki bu gökyüzü, kıyamet alameti değildi. En azından yeşil gökyüzünün nadir de olsa tamamen doğal bir olay olduğunu söyleyebiliriz. Korkutucu görünse de bu durum, ışığın buz ile saçılmasından kaynaklanıyor.

NWS meteoroloğu Cory Martin, Twitter’da “Derinliğe ve su içeriğine sahip fırtınalardaki su/buz parçacıkları öncelikle mavi ışık saçar” dedi ve devam etti: “Atmosfer tarafından saçılan kırmızımsı ışık, buluttaki mavi su/buz damlacıklarını aydınlattığında, yeşil renkte parlıyor gibi görünür. Bu rengi elde etmek için bulut içinde muazzam miktarda su içeriği gerekir, bu da genellikle önemli miktarda buzun (büyük dolu) bulunması gerektiği anlamını taşıyor.

Yani, gökyüzünün aldığı pek çok farklı rengin farklı anlamlara geldiği gibi, yeşil bir gökyüzü de yakında ortaya çıkabilecek büyük bir dolunun olası olduğu anlamına gelir. Martin, “Bu olay tipik olarak, fırtınanın çok büyük dolu üretme kapasitesine sahip olduğuna dair görsel bir uyarı işaretidir” diyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post