X

ABD’de bir evin çatısına düşen göktaşı, çatıyı delip geçti

CNBC’nin haberine göre, resimlerini gördüğünüz kaya parçası bu haftanın başlarında New Jersey Hopewell Township’teki bir evin çatısına saat 13:00 sularında düştü. Araştırmalar henüz tamamlanmamış olsa da, düşen kayanın aslında milyarlarca yıl önce oluşmuş bir meteor olabileceğinden şüpheleniliyor.

Evin sahibi Suzy Kop CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bunun bir göktaşı olduğunu düşünüyoruz. Çatı tamamen hasar gördü, tavandan içeri girdi ve zemine düştü,” dedi. Neyse ki olayda yaralanan olmadı.

Hopewell Kasabası Polis Departmanı, cismin yaklaşık 4 x 6 inç boyutlarında olduğunu ve metalik göründüğünü bildirdi. Yerel polis departmanı, metalik kayayı tanımlamak ve korumak için diğer kurumlara yardım çağrısında bulundu.

Düşen cismin kaynağıyla ilgili araştırmalar halen devam ediyor. Ancak gelen ilk bilgilere göre yetkililer cismin 15 Nisan ile 27 Mayıs tarihleri arasında aktif olan Eta Aquarid meteor yağmuruyla ilgili olabileceğinden şüpheleniyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post