Devlet destekli siber saldırılar ve kurumsal casusluk, her geçen yıl daha büyük bir sorun haline geliyor ve milyonlarca dolar zarara neden oluyor. Hükümetler, işletmeler ve siber güvenlik uzmanları, vatandaşları ve müşterileri korumak için mücadele ederken saldırganlar ele geçirdikleri kritik verilerle her zaman kaçmayı başarıyor.
Siber saldırılar giderek artıyor
Amerika yönetimi, siber saldırıları Amerikalılar için daha güvenli hale getirmek adına yeni bir Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi kuracağını açıkladı. Yeni politika, teknoloji şirketlerine ve büyük kuruluşlara, dünya çapında giderek daha da karmaşık hale gelen siber güvenlik tehditlerine karşı daha iyi direnebilmeleri için sistemlerini daha güvenli hale getirme sorumluluğunu yüklecek.
Yönetim “riskleri azaltmak için en yetenekli ve en iyi konumdaki kuruluşların” siber güvenliğin yükünü bireylere, küçük işletmelere ve yerel şirketlere kaydırmak yerine Amerikan vatandaşlarının çevrimiçi güvenliğini sağlamak adına daha fazlasını yapması gerektiğini düşünüyor.
Yeni politika ayrıca fidye yazılımı saldırılarını ulusal bir güvenlik tehdidi olarak nitelendirecek. Yönetim, Amerika’nın uluslararası müttefikleriyle işbirliği içinde sorunu çözmek için “kapsamlı bir Federal yaklaşım” oluşturmaya çalıştığını açıkladı. Amerika’yı siber güvenlik tehditlerine karşı daha güvenli hale getirme girişimindeki yönetim, “düşmanları bozmak için tüm ulusal güç araçlarını kullanacağını” ve kötü niyetli aktörleri engellemek için özel sektörle birlikte çalışacaklarını açıkladı.
ABD ve diğer liberal demokrasilerin karşı karşıya olduğu tehditleri daha ayrıntılı olarak ele alan strateji yönetimi, “Çin, Rusya, İran, Kuzey Kore ve revizyonist niyete sahip diğer otokratik devletleri” doğrudan suçluyor.
Söz konusu ülkeleri insan hakları ve uluslararası yasaları hiçe sayarak siber savaşa girmekle suçlayan yönetim, bunların Amerika’nın ulusal güvenliği, kamu güvenliği ve ekonomik refahı için açık ve mevcut bir tehlike olduğunu belirtti.
ABD’nin almış olduğu bu savaş çıkartma gibi olan yeni stratejisini nasıl buluyorsunuz?
Kaynak: Teknolojioku