X

ABD’li yetkililerden şaşırtan uyarı: Ehliyet için çıplak fotoğraf çektirmeyin

ABD’nin Georgia eyaleti yetkilileri, insanlara ehliyet fotoğraflarını çekmeden önce üzerlerine bir şeyler giymeleri için adeta yalvarmaya başladı.

Georgia Sürücü Hizmetleri Departmanı (DDS), 23 Mayıs’ta Facebook’ta bir gönderi yayınlayarak, insanlardan dijital ehliyetleri için çektikleri fotoğraflarda tamamen giyinik görünmelerini istedi. DDS yaptığı paylaşımda, “Dikkat, dijital çağın iyi insanları! Dijital Ehliyet ve kimliklerinizi teslim ederken lütfen kıyafetlerinizle fotoğraf çekin.

Ayrıca gönderiye astrofizikçi Neil deGrasse Tyson’ın mime dönüşmüş pozu da eşlik ediyordu.

Gönderinin yorumlar bölümünde bir kişi, DDS’ye hatırlatmanın bir “şaka” olup olmadığını sorduğunda ve insanların gerçekten çıplak fotoğraflar gönderip göndermediğini sorduğunda, kuruluş “gerçek” diyen bir GIF ile yanıt verdi. Yorumlardaki diğer soruları yanıtlarken benzer bir şakacı ton kullandı.

Ehliyet fotoğrafı çekerken nelerin yapılmaması gerektiğine dair örnekler sorulduğunda DDS, selfie çeken çıplak bir çizgi film iskeletinin başka bir GIF’ini yayınladı.

DDS’nin web sitesine göre, devlet, sürücülerin ehliyetlerini iPhone’larının Apple Cüzdanlarına veya Apple Watch’larına eklemelerine izin veriyor, bu da trafik kontrol noktalarından geçişleri kolaylaştırıyor.

Ancak bu dijital ehliyetler, fiziksel sürücü belgelerinin yerine geçmiyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post