X
    Categories: Pazarlama

Adobe, 20 milyar dolarlık Figma satın alımını sonlandırdı

İki taraf, Adobe-Figma birleşmesinin sona ermesinin tüm yönlerini tamamen çözen bir anlaşma imzaladı. Adobe, düzenleyici engellerin üstesinden gelinememesinin ardından işbirlikçi tasarım platformuna önceden kararlaştırılan 1 milyar dolarlık fesih ücretini ödeyecek.

Kasım ayında, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) ve Avrupa Komisyonu, önerilen satın alımın rekabet üzerindeki etkisine ilişkin endişelerini dile getirmişti. CMA, geçici bulgularında birleşmenin “iki ana rakip arasındaki rekabeti ortadan kaldıracağını” söylemişti. Gözlemci ya anlaşmayı engellemeyi ya da Adobe’nin Figma’nın ana ürünü olan Figma Design’ı Adobe XD ile birlikte satmasını talep etmeyi düşündüğünü belirtmişti.

Adobe, 20 milyar dolarlık Figma satın alımını sonlandırdı

Geçen ay AK, Adobe’ye bir İtiraz Bildirisi göndererek şirketi, planlanan Figma satın alımının “etkileşimli ürün tasarım yazılımı ve diğer yaratıcı tasarım yazılımlarının tedariki için küresel pazarlarda rekabeti azaltabileceği” konusunda uyardı. AK, birleşmeyle ilgili nihai kararını 5 Şubat‘a kadar vermeyi planlıyor. Adobe, Avrupalı düzenleyicileri yatıştırmak için olası çareler sunmaya istekli olduğunu belirtti ancak görünen o ki artık durum böyle değil.

Adobe ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki anlaşmayı engellemek amacıyla ABD Adalet Bakanlığı’nın açabileceği olası bir davayı da bekliyordu. Şirketin ve Figma’nın geçen hafta DOJ yetkilileriyle bir araya gelerek birleşme onayı almaya çalıştıkları bildirildi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post