X

Aile kavgasını ayırmak isteyen adam, akrabası tarafından ısırılınca başına gelmeyen kalmadı

ABD’de 52 yaşındaki bir erkek, bir aile toplantısı sırasında bir akrabası tarafından ısırıldıktan sonra et yiyen bakteriyel bir enfeksiyon geliştirdi.

Riverview, Florida’dan Donnie Adams, sol uyluğunda bir ağrının yanı sıra küçük bir şişkinlik fark etti. Tampa Bay Times’ın bildirdiğine göre, bu durumun muhtemelen birkaç gün önce aile üyeleri arasındaki bir kavgayı ayırmaya çalıştığı zamana ait olduğunu düşündü. 14 Şubat’ta tıbbi tedavi için acile gitti, tetanoz aşısı ve antibiyotik aldı.

Ancak üç gün sonra çok daha ciddi bir durumda hastaneye döndü. Zar zor yürüyebiliyordu, Adams’ın diziyle kasık arasındaki bacağındaki etin çoğu çürüyordu.

Adams’a, cildi, yağları ve kasları çok kısa sürede yok edebilen bir enfeksiyon olan nekrotizan fasiit teşhisi kondu ve hemen acil ameliyata alındı. Yaygın olarak “et yiyen hastalık” olarak adlandırılan bu ciddi durum, derideki bir yırtık yoluyla vücuda girebilir. Hızlı tedavi, ölü dokuyu kesip atmak ve antibiyotik uygulamak, ölümcül olabilen hastalığı tedavi etmenin anahtarıdır.

Ameliyat sırasında, Adams’ın tıbbi ekibi uyluğundaki etin yaklaşık yüzde 70’ini ve ardından bir takip prosedürü sırasında biraz daha fazlasını kesmek zorunda kaldı. Bu durum oldukça katı gözükse de, çok daha kötü olabilirdi.

Adams, Tampa Bay Times ile yaptığı görüşmede, “İkinci ziyaretimizden sonraki ertesi güne kadar bekleseydim, bacağımı kaybetme ihtimalim vardı” dedi.

Nekrotizan fasiite nedir?

Nekrotizan fasiite, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, en yaygın olarak A grubu Streptokok olmak üzere çeşitli bakteri türleri nedeniyle ortaya çıkar. Adams’ın enfeksiyonunun doğrudan ısırıktan alınan bakteriler yoluyla mı yayıldığı yoksa daha sonra mı bulaştığı bilinmiyor. Genel olarak, durum kesikler, sıyrıklar ve diğer yaralardan vücuda girer ve kişiden kişiye yayılması nadirdir.

Yaralı olmasına rağmen Adams iyileşti ve normal şekilde tekrar yürüyebiliyor. Tampa Bay Times’a olaya karışan aile üyelerinin “üzgün” olduğunu söyledi.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post