X

Akıllı telefon dünyasının en çok satan 5 ismi belli oldu

Akıllı telefon dünyası pek çok teknoloji pazarında olduğu gibi kayıp ağırlıklı bir dönemden geçiyor. Ünlü araştırma ve analiz sitesi Trendforce tarafından paylaşılan son bilgilere göre, yılın üçüncü çeyreğinde satışı gerçekleşen akıllı telefon sayısı 289 milyon adetle sınırlı kaldı.

Sınırlı kaldı diyoruz çünkü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre bu sayı %11 civarı bir gerileme manasına geliyor. Öte yandan aynı şirket, bu 289 milyon adetlik satış içerisindeki büyük markaların paylarını da duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre listenin ilk sırasında 64,2 milyon adet satış adeti ve %22,2’lik pazar payıyla Samsung yer alıyor. Güney Koreli teknoloji devini %17,6’lık pazar payına tekabül eden 50,8 milyon adetlik satış performansıyla Apple gelirken, listenin üçüncü, dördüncü ve beşinci sıralarında Çinli teknoloji markaları bulunuyor.

Üçüncü sıradaki Xiaomi, kendi alt markaları olan Redmi, Poco ve Black Shark ile birlikte geçtiğimiz çeyrekte %13,1’lik pazar payına ulaşırken, dördüncü sırada bulunan ve pazarın %11,6’sını kontrol eden Oppo ise rekabete Realme ve OnePlus markalarıyla katılıyor

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post