Şirketin, bu işten çıkarmalardan etkilenmesi muhtemel olan çalışanları arasında tüketiciye yönelik cihazlar bölümündeki personel de olmak üzere yaklaşık 10.000 kurumsal çalışan olduğu bildiriliyor. Amazon dünya çapında yaklaşık 1,5 milyon kişiyi istihdam ediyor. Şirket, bildirildiği gibi işten çıkarmalara başlarsa, kurumsal iş gücünün yaklaşık %3’ü bu durumdan etkileyecek ve bu Amazon’un yaklaşık 30 yıllık tarihindeki en büyük yeniden yapılanmayı temsil edecek.
Toplu işten çıkarmalar, son haftalarda ABD teknoloji sektöründe sık görülen bir olay oldu. 9 Kasım’da Facebook ana şirketi Meta, sosyal medya devinde 11.000’den fazla kişinin işini kaybetmesine neden olan bir hareketle işgücünün yaklaşık %13’ünü işten çıkardı.
Amazon’da beklenen oluyor! Sonun başlangıcı
Bundan önce, Elon Musk şirketin çalışan sayısının %50 azaltılması emrini verdikten sonra Twitter’da büyük bir kıyım yaşandı. Şirket ayrıca hafta sonu sözleşmeli çalışanlarının çoğunu da işten çıkardı. Lyft ve Snap gibi daha küçük firmalar da son aylarda çalışanlarını işten çıkardı.
Amazon için planlanan işten çıkarmalar, şirketin değişen kaderini yansıtıyor. Geçtiğimiz yıllarda, pandemi kısıtlama önlemleri sayesinde perakende devi rekor bir büyüme yaşadı ve iş gücünün ikiye katlandığı bir işe alım çılgınlığına girişti. Ancak son aylarda şirket, artan maliyetler ve yüz yüze alışverişin geri dönüşü nedeniyle büyümenin yavaşladığını gördü. Şirket kısa süre önce 2 milyar dolar zarar açıkladı ve şirket ofislerinde işe alımları dondurdu.
Kaynak: Teknolojioku