X

Android 11 alacak Huawei telefon modelleri! (Liste genişliyor!)

Android 11 alacak olan Huawei modellerini sizler için listeledik! İşte o modeller;

Google, 8 Eylül gününde merakla beklenen Android 11 güncellemesini yayınladı. Artık top akıllı telefon üreticilerinde ve her kullanıcı telefonuna bu güncellemenin gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği konusunu fazlasıyla merak ediyor. Ancak Google ile yapılan ortak çalışmanın meyvesi olan birkaç model dışında, Android 11 güncellemesi alacak telefonlar şu anda bilinmezliğini koruyor.

Biz de sızıntılar ve bazı açıklamalar doğrultusunda Android 11 güncellemesini ilk alacak olan Huawei modellerini sizler için bir araya getirdik. Bu listenin zamanla genişleyerek değişebileceğini de şimdiden ifade etmiş olalım. Yani listede telefonunuz yoksa üzülmeyin, ilerleyen zamanlarda Huawei cihazınız çok eski değilse zaten bu güncellemeyi sizlere de sunacaktır.

Android 11; hız ve optimizasyon konusunda da oldukça iddialı. Bu anlamda bir dizi yenilik ile gelecek olan Android 11 sürümü, gizlilik konusuna da oldukça önem veriyor. Örneğin; konum servisleri için, uygulamalara bir defalık izin isteme opsiyonu sunuyor.

Detaylandıracak olursak, örneğin; Android 11 geliştirci önizleme sürümü ile Google’ın Colombus adı verilen bir yazılım özelliğini test ettiğinden bahsedebiliriz. Bu yeni fonksiyon ile telefonun arka kısmına dokunduğunuzda cihazınızdaki akselometre devreye giriyor ve yaptığınız çift dokunuşu algılıyor. Aşağıdaki videolardan Colombus sistemi çift dokunuş ile cihazın içerisindeki akselometre ve jiroskopları kullanarak “ekran fotoğrafı alma, sonuygulamaları görüntüleme” gibi birtakım işlevleri gerçekleştirebildiğini görebilirsiniz.

Ayrıca, çift dokunuş özelliğini aşağıdaki seçenekler için kullanmanız da mümkün;

  • Müziği oynatma ve durdurma.
  • Gelen aramayı sessize alma.
  • Alarmı susturma.
  • Google Asistan’ı başlatma.
  • Kamera açma.
  • Kronometreyi kapatma.
  • Bunlarla beraber kullanıcıların tercihine bırakılan diğer özellikler.

Her üretici gibi Çin merkezli teknoloji devi de güncellemeyi ilk olarak tepe modellerine sunmayı düşümüyor. İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve Android 11 güncellemesi alacak olan Huawei modellerinin bulunduuğu listeye bir göz atalım!

İşte Android 11 alacak Huawei telefon modelleri;

Huawei P40 Pro+

Huawei P40 Pro

Huawei P40

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post