X

Android 12’nin en ilginç özellikleri!

Google’ın yeni Android sürümü olan Android 12 ile gelecek en ilginç özellikleri sizler için derledik. Bu özellikler küçük ama etkili olacak.

Wi-Fi şifresini yakındakiler ile paylaşma

Google, Android 10 ile kullanıcıların diğerleriyle aynı Wi-Fi’ye bağlanmasına izin vermeye başlamıştı. Bunun için bir QR kodu taramanız gerekiyordu. Android 12 sürümü ile bu özelliği daha kolay kullanabilirsiniz. Artık, Yakındaki Paylaşımı kullanarak Wi-Fi şifrelerini paylaşabilirsiniz.

Acil durum aramaları

iOS 14’te yer alan acil durum aramaları Android’e de geliyor. Güç tuşuna beş defa üst üste bastığınızda önceden belirlemiş olduğunuz acil durumda aranacak kişiler otomatik olarak aranıyor. Android 12 ile gelecek olan bu özellik çoğu durumda hayat kurtaracak.

Google Asistan

Google Pixel telefonlar, Google Asistan’ı başlatmak için sayısız yol sunuyor. Asistanı çalıştırmanın en yaygın yolu Hey, Google demekti. Ancak Android 12 ile bir kolay yol daha geliyor. Android 12 güncellemesi ile güç düğmesine basılı tutarak Google Asistan’ı aktifleştirebileceksiniz.

Kamera tabanlı ekran döndürme

Google’ın daha akıllı ekran döndürme sistemi üzerinde çalıştığını biliyorduk. Tahmin edebileceğiniz gibi, yüz tabanlı bir döndürme sisteminden bahsediyoruz. Sistem, ekrana baktığınızı anlamak ve dönmeyi önlemek için telefonunuzun ön kamerasını kullanacak. Böylece yatarken ekran otomatik olarak döndürülmeyecek.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post