X

Android için Instagram kısayolları geliyor

Android 7.1 Nougat ile birlikte uygulama kısayolları hayatımıza girmişti. Uygulama simgesine uzun süre basıldığında ortaya çıkan kısayollar kullanıcıların işlem yapmasını pratik hale getiriyordu. Ancak, 2016 yılında Android’e gelen bu özellik bir türlü Instagram uygulamasında kendini gösteremedi. Ta ki bugüne kadar. Instagram kısayolları için ilk müjde geldi.

Instagram kısayolları Android için geliyor

iPhone 6S ile birlikte iOS ekosistemine 3D Touch geldi. Instagram da bu özelliği ekleyen uygulamalardan biri oldu. iOS’taki kısayolları ile karşımıza Yeni Gönderi, Kamera ve Hareketleri Gör seçenekleri çıkıyor. Şimdi bunun Android tarafında da kullanıma sunulacağı konuşulmaya başlandı.

Paylaşılan kaynak kodlar ile Instagram kısayollarında da karşımıza benzer seçenekler çıkacağını gördük. Kameraya ve yeni gönderi paylaşımına kısayoldan ulaşabilecek olan kullanıcılar aynı zamandan Hareketleri Gör ve Direct seçeneklerine de erişebilecek.

Hemen belirtelim bu özellik şimdilik tüm Android kullanıcıları için geçerli değil. Belirli kullanıcılara açılan özellik tahminlere göre bir süre teste tabi tutulacak. Yapılan testler ve kullanıcılardan alınan geri bildirimler sonucunda, yeni özellik tüm kullanıcılar için aktif hale gelecek.

Instagram, Facebook’un kanatları altında olan bir sosyal medya platformu. Durum böyle olunca, benzer özelliğin Facebook için de gelebilme ihtimali ortaya çıkıyor. Facebook’ta da benzer kısayolları zaman içinde görmemiz mümkün.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post