X

Apple ABD ambargoları yüzünden zor durumda kaldı

Yıllardır söylenen o efsane latife artık tam anlamla gerçek oldu ve dünya küçük bir köye dönüştü. Ülkelerin birbirileriyle olan sorunları yalnızca kendilerini değil diğer ülkeleri de ilgilendirdiği gibi durum artık bununla da sınırlı kalmayıp ticaret yapan şirketleri de derinden etkiliyor. Hele bir de Apple gibi büyük ölçekli teknoloji transferlerinden bahsediyorsak, işiniz çok daha zor demektir.

İşte geçmişi bu gibi örneklerle dolu olan Apple bir kez daha benzer bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı.

Apple ABD ambargoları yüzünden zor durumda kaldı

Geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri tarafından yayımlanan yeni listeye göre artık ithalatın yapılmasının yasaklandığı YMTC isimli şirket, Çin’in en büyük bellek yongası üreticilerinden biri, hatta birçok kaynağa göre birincisi. Buraya kadar her şey normal olabilir ancak işlerin Apple için can sıkıcı bir hale geldiği nokta da tam olarak burada başlıyor.

Apple, YMTC’nin en büyük müşterilerinden biri ve dahası iPhone 15 üretiminde kullanılacak bellek yongalarının %40’ını bu firmadan tedarik etmeyi planlıyordu. Ancak ABD’nin bu kararı sonrası tüm planları bozulan teknoloji devi artık kendisine yeni bir tedarikçi bulmaz zorunda. Ancak işini hem YMTC kadar iyi yapan hem de bu büyüklükteki siparişleri sorun çıkarmadan hazır edebilecek bir firma bulmak bir hayli güç. İşte bu da iPhone 15’in varlığını bile tehlikeye sokan bir sorunu doğuruyor. Bakalım Amerikalı teknoloji devi bu problemin üstesinden nasıl gelecek?

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post