X

Apple, USB-C portuna yönelik planlarını genişletiyor

iPhone 15 serisi, önceki modellere göre birçok yeni iyileştirmeyi beraberinde getirdi. Belki de en dikkat çeken değişikliklerden biri, USB-C portuna geçiş oldu. Bu değişiklik birçok kullanıcı için oldukça hoş karşılandı. Artık aynı kabloyu hem iPhone’larını hem de diğer cihazlarını, örneğin laptopları ve tabletleri şarj etmek için kullanabilecekler.

Ancak, iPhone 15’in şarj hızları çoğu Android telefonundan hala daha yavaş. Ancak USB-C portunun gücü, önceki Lightning portundan önemli ölçüde daha yüksek. Aslında, 4.5 watt’a kadar güç çıkışı yapabilir. Bu, Lightning portunun güç çıkışından 15 kat daha fazla.

Apple, USB-C portuna yönelik planlarını genişletiyor

Lightning portuna sahip iPhone’lar sadece maksimum 0.3 watt güç çıkışı yapabiliyordu. Daha yüksek güç çıkışı, iPhone 15’in artık daha fazla enerji gereksinimi olan harici depolama sürücüleri gibi daha geniş bir aksesuar yelpazesiyle çalışmasını sağlar. Hatta AirPods ve kulaklıklar gibi diğer cihazları şarj etmek için de kullanılabilir.

iPhone 15‘in USB-C portu, Lightning portundan daha hızlı veri aktarım hızlarına da sahip. Örneğin, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, USB 3 kablo kullanıldığında 10 Gbps’ye kadar hızlı USB 3.2 Gen 2 hızlarını destekliyor. Bu, kullanıcıların dosyalarını iPhone’ları ile diğer cihazlar arasında çok daha hızlı bir şekilde transfer edebilecekleri anlamına geliyor.

Ayrıca, iPhone 15‘in USB-C portu, harici ekranlara 4K HDR video yansıtma ve çıkış için DisplayPort’u destekliyor. Bu, Lightning adaptörleriyle sadece 1080p video yansıtma sınırlamasına sahip önceki iPhone’larla kıyaslandığında önemli bir ilerleme.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post