X
    Categories: Pazarlama

Apple ve Amazon’a dava: Fiyatları arttırmak için anlaşma yapıyorlar!

Amazon, yeniden açılan bir davanın merkezinde ve bu kez Apple da suç ortağı olarak aynı şikayetin konusu. Nitekim, daha önce iki şirketi devralan ve Apple’ı ayrı davalarda yarım milyar dolardan fazla ödemeye zorlayan hukuk firması Hagens Berman, şimdi üçüncü taraf satıcıların %98’ini ortadan kaldıran şüpheli bir sözleşme iddiasıyla yeni bir dava açtı. Dava, Amazon’un en büyük çevrimiçi elektronik perakendecisi olduğunu, pazarın yaklaşık %82’sine sahip olduğunu ve Apple ürünlerini doğrudan satarken üçüncü taraf kullanıcıların yeni veya ikinci el satış yapmasına izin vermediğini iddia ediyor.

Şikayete göre, Amazon neredeyse tüm Apple bayilerini bir gizli bir anlaşmanın parçası olarak sitesinden kaldırdı. Daha önce 600 civarındayken, bugün yalnızca 7 üçüncü taraf satıcı Amazon’da iPhone satmaya devam ediyor. Dava, Ocak 2019’da yürürlüğe giren ve Apple’ın sitesinde üçüncü taraf bayileri temizlemesi durumunda Amazon’a ürünlerinde %10’a varan indirimler verdiği bir anlaşmaya da ışık tutuyor. Durum, Amazon’un üçüncü taraf satıcıların Apple ürünlerini satmasını engelleyerek, hem Amazon’un hem de Apple’ın kamuya zarar verse bile durumdan faydalanmak için kendini ürünlerin baskın satıcısı olarak tanımlayamaya çalıştığını kanıtlar nitelikte .

Hatırlatma olarak, Apple son zamanlarda iPhone’larının ve iPad’lerinin fiyatını önemli ölçüde artırdı ve satışlar eğer üçüncü taraf satıcılara bırakılsaydı bu durum her iki şirketin de kârları üzerinde olumsuz anlamda büyük bir etki yaratabilirdi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post