X

Araç alacaklar dikkat! Çok kısa süre için geçerli…

Uzun süredir otomobil fiyatlarında yaşanan çalkantılar hem araç sahiplerini hem de araç almak isteyenleri zor duruma sokuyor. Bu kapsamda gelinen noktada özellikle ikinci el otomobil fiyatlarında problemler yaşanıyor.

Durum öyle bir noktaya geldi ki piyasada satılan neredeyse tüm sıfır otomobiller yüzde 80’lik ÖTV dilimine geçti. Bu kapsamda düüşük ÖTV’de sadece 2 model kaldı. Milliiyet’in haberine göre İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Ertemel konuyla ilgili olarak “Geçtiğimiz zaman süresince çeşitli sebeplerden ötürü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti ortamı oluşmuştu. Ancak geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar da göz önüne alındığında biz ÖTV indirimi olmayacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Matrah güncellemesi halinde bazı otomobiller daha alt yüzdelik dilimde olacağı için fiyatlarda mutlaka yüzde 10-15 oranında gerileme olması bekleniyor. Ancak bunun yanında sıfır araçtaki tedarik zorluğu ve yaşanan global krizlerin etkisiyle her geçen gün artan üretim maliyetleri neticesinde fiyatların tekrar yukarı yönlü ivmeleneceği düşünüüyor. Bu sebeple otomobil satın almayı planlayan vatandaşlarımızın bu planlarını ertelememelerini ve otomobil alımlarını gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz.” ifadeleri eklendi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post