X

Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır? Formülü açıklıyoruz

Akaryakıt fiyatlarındaki artış herkesin canını sıkmış durumda. Artan enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı derken akaryakıt fiyatları iyice uçmuş durumda. Bu sebeple insanlar artık akaryakıt fiyatlarında tasarruf etmenin yolunu arıyor.

Aslına bakacak olursak akaryakıttan tasarruf etmek için yapılabilecek bazı şeyler mevcut ve bunlar çok da zor şeyler değil. Dilerseniz sizler için hazırladığımız neler yapılabilir listesine bir göz atalım.

Öncelikle aracınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmanız gerekli. Motor yağını, hava filtresini ve bujileri düzenli olarak değiştirmek hem aracınızın daha uzun ömürlü olabilmesi için hem de akaryakıt tüketiminden tasarruf etmeniz için fazlasıyla önemli.

Yapılan bir diğer hata ise motoru ısıtmak için çok fazla zaman harcamak. Aracınızı 30 saniyeden fazla rölantıda bekletmeniz akaryakıt kullanımı açısından çok mantıklı bir hareket olmayacaktır.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post