X

Araştırmaya göre koronavirüs kaynaklı ölümler yüzde 30 azaldı. İşte sebebi

Pandeminin İlk Dönemlerinde Ölüm Oranı Daha Fazlaydı

Neweurope’da yer alan habere göre, IHME direktörü Christopher Murray, ABD’de koronavirüsün (COVID-19), pandeminin erken dönemlerinde yaklaşık %0,9’a kıyasla virüsle enfekte olmuş kişilerin yaklaşık %0,6’sını öldürdüğünü söyledi.

“Ölüm Riski Büyük Ölçüde Yaşla İlgili”

Murray, doktorların bu dönemde jenerik steroid deksametazon gibi etkili tedaviler belirlediklerini söyledi. Araştırmaya göre, yaşlı insanların COVID-19’dan ölme riskinin gençlere göre çok daha yüksek olduğunu ekleten Murray “Riskin büyük ölçüde yaşla ilgili olduğunu biliyoruz. Her bir yaş için ölüm riski yüzde 9 artıyor” dedi.

Ölüm Oranlarında Yüzde 30’luk Düşüş Var

IHME, 300’den fazla anketten elde edilen yaşa göre standartlaştırılmış ölüm oranları analizinde Mart – Nisan’dan bu yana yüzde 30’luk bir düşüş görüldüğünü söyledi.

Yüksek Obezite Seviyelerine Sahip Topluluklarda Koronavirüs

Seattle Enstitüsü olan başka bir grup, COVID-19 için ölüm oranının yüksek obezite seviyelerine sahip topluluklarda daha kötü seyrettiğini belirledi. Mart ve Nisan aylarında ilk dalgadan bu yana enfeksiyon-ölüm oranının Eylül başına kadar günde yaklaşık yüzde 0,19 oranında düştüğünü de ifade etti.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post