X
    Categories: Sosyal Medya

Artık Instagram’a Masaüstü Bilgisayarlardan Fotoğraf Yüklenebiliyor!

Türkiye saati ile 9 Mayıs’ın ilk saatlerinde Instagram tarayıcı üzerinden kullanan kullanıcılar için bir güncelleme gerçekleştirdi. Bilgisayar üzerinden aktif olarak Instagram’da olan kurumsal ve kurumsal gibi hisseden kişiler içinde bulunmaz bir nimet oldu. Diğer ek uygulamaları satın almaları gerekmiyor artık. Tabii sırf Instagram için uygulama satın alan varsa.

Bilindiği gibi önceden sadece tarayıcı üzerinden beğeni ve yorum yapma olanakları sunan Instagram, artık mobil tarayıcı üzerinden fotoğraf yüklemelerine de izin veriyor.

Bütün kullanıcılar mobilden, kendi hesaplarına giriş bir deneme yapabilirler. Ama bir yöntem ile üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan bilgisayarınız üzerinden de fotoğraf paylaşımı yapabilirsiniz.

Öncelikle mobildeki görünümlerine bir göz atalım. Mobil tarayıcıdan girdikten sonra alttaki buton alanlarında uygulamadaki gibi “Bir fotoğraf paylaş!” butonunu göreceksiniz. Bkz: ?

 

Bir fotoğraf paylaş!” butonunu tıkladığınız zamanda size hangi alandan fotoğraf seçmeniz gerekiyor, o alanları gösteriyor. Bkz: ?

 

 

Birde şöyle bir durum var zaten. Mobil tarayıcıdan kim niye paylaşmak istesin ki? Adam mobilde olsa zaten uygulamasından girer fotoğraf paylaşımını yapar! Neyse, orası bizi ilgilendirmiyor. Elin adamları böyle birşey yapmış, bizlerde Türk olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz lazım. Bize asıl lazım olan olay, tarayıcı üzerinden fotoğraf paylaşmak! Aslında Gramblr uygulaması ile bu mevcut ama kurulum, ıvır zıvır işleri var. Bunun zahmetsiz olması daha cazip.

Kişisel web sitemde Sosyal medya uzmanı için araçlar makalesinde Gramblr hakkında bilgi vermiştir. Okuyabilirsiniz. ?   Tamam okuyayım bari

Webciler iyi bilir, tarayıcılar üzerinden “incele” diye bir seçenek vardır. Sitenin kaynak kodu üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu alan sayesinde biz tarayıcıdan giriş yapıp, mobil görünümden bakacağız. O zaman Instagram web sitesi bizi mobil tarayıcıda sanacak ve fotoğraf yüklememize olanak sağlayacak.

Bilgisayardan Nasıl Fotoğraf Paylaşabilirim?

İlk olarak adımları yazarak anlatayım. Sonra daha da kolaycılar içinde ekran görüntüsünün .gif dosyasını aşağıya paylaşacağım.

  1. Instagram’a tarayıcınız üzerinden www.instagram.com üzerinden giriş yapın.
  2. Tarayıcınızdan sağ tık > incele butonunu tıklayın.
  3. Direk mobil görünüm gelmediyse, açılan alanın sol üstünde telefon ve tablet iconuna benzer bir buton var. Onu tıklayın, site mobil görünüme geçsin.
  4. Mobil görünümden sonra Instagram alt kısmında ortada “Bir fotoğraf paylaş!” butonunun iconunu göreceksiniz. Onu tıklayın.
  5. Bilgisayarınızdan, paylaşacağınız fotoğrafı seçin.
  6. Düzenlemelerini yapın, “İleri” diyin.
  7. Açıklamanızı girin, “Paylaş” botununa tıklayın.
  8. Fotoğrafınız paylaşıldı. Vatana, millete hayırlı olsun!

Yazılanlardan anlamam, ben görselciyim diyenlerde aşağıdaki .gif‘i izleyerek nasıl paylaşım yapacaklarını inceleyebilirler. ?

Tek olarak izlemek içinde “bura yazan yazıyı tıklayabilirsin.

Yukarıda deneme olarak paylaştığım fotoğraf gönderisi de aşağıdadır.

 

 

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post