X

Astronotlara Ay görevleri için yeni yardımcı: Şekil değiştiren robotlar göreve hazırlanıyor

Gelecekteki Ay görevlerinde, astronotlara şekil değiştiren bir robot sürüsü eşlik edebilir. Uzay için Mori Modüler Robot veya Mori3 olarak adlandırılan robot, EPFL’deki araştırmacılar tarafından üretilen çokgen biçimli, şekil değiştiren bir robot olarak tanımlanabilir. Robotun yaratıcıları, modüler robotik dünyasında bir ilk olduğunu ve şekil değiştirebildiğini, hareket edebildiğini ve hatta insanlarla ve nesnelerle etkileşime girebildiğini söylüyor.

Mori3, ayrı parçalar halindeyken pek bir şeye benzemiyor. Ancak, bu küçük modüler robotlardan bir sürü oluşturulduğunda, çok daha fazla işlevli bir şeye dönüşebiliyor. Yaratıcıların söylediğine göre, Mori3 neredeyse özerk bir şekilde çalışıyor ve nesnelerle etkileşime girme yeteneğinin yanı sıra, işlevsel yapılar oluşturmak için birbiriyle iletişim kurma becerisini de sahip.

Şekil değiştiren robotlarla ilgili araştırmacılardan biri olan Christoph Belke, ekibin Mori3’ü geliştirmek için robotlara nasıl yaklaştıklarını yeniden düşünmeleri gerektiğini söylüyor. Grubun yaptığı bir açıklamaya göre, bu nedenle çokgen ağ oluşturmaya dayanan fikirle yollarına devam etmeye karar verdiler.

Yukarıdaki YouTube videosunda, robot sürüsü hareket halindeyken görülebiliyor. Mori3, aktif bir şekilde kullanılırken, son yıllarda gördüğümüz diğer robotik sistemlere oldukça benziyor. Robot sürüsü, uzay aracına sığacak şekilde tasarlanmış olmasının yanı sıra temel faaliyetleri gerçekleştirebiliyor. Robotun geliştiricileri, Artemis III gibi gelecekteki Ay görevlerine yardımcı olabileceğini, ancak karmaşık görevler için tasarlanmadığını söylüyor.

Yine de Mori3’ün çok amaçlı tasarımı, uzayda kullanımı için oldukça iyi bir temel oluşturuyor. Artemis görevleri gibi astronotları Ay’a taşımayı ve hatta Ay üstleri kurmayı hedefleyen görevlerde, şekil değiştirebilen bu tür robotlar büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post