X

Avrupa’nın en popüler arabası artık Peugeot 208

Birleşik Krallık otomobil pazarı, otomobil üretimi düşüşü yaşayan tek pazar değil. Avrupa da yıldan yıla düşüş kaydediyor, ancak vites küçültme aynı zamanda en çok satan listelerin tepesindeki yarışmacılarda da bir değişiklik görüyor. Peugeot 208 şu anda Avrupa’nın en popüler arabası ve VW Golf’ü deviriyor.

Şaşırtıcı bir şekilde, Golf ikinci sıraya gerilemedi,Dacia Sandero ikinci sırada, T-Roc – Avrupa’nın en çok satan SUV’u ve Fiat 500 ile birlikte beşinci sıraya geriledi.

Raporu yayınlayan JATO Dynamics küresel analisti Felipe Munoz şunları söyledi: “Golf’ün başarısı, herhangi bir parametrede lider olmadan geniş bir tüketici yelpazesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmesine borçlu. Ancak zaman değişiyor ve bugün tüketici öncelikleri birkaç yıl öncesinden oldukça farklı.”

Bugünlerde, Golf’ün fiyat noktasında daha geniş bir araba seçeneği var. Çoğu zaman VW kendi ahır arkadaşlarına karşıdır. T-Roc , Cupra Formentor, SEAT Ateca ve Skoda Karoq, SUV çekicilikleri ve genellikle cömert standart kit seviyeleri ile hatchback’lerin daha küçük boyutlarına rakip oluyor.

Daha fazla elektrikli araç alımı, olumlu haberlerin çoğunu açıklıyor. JATO, MG’nin başarısını vurguladı. Birleşik Krallık’ta canlı ve köklü bir geçmişe sahip olan marka, artık Çin’e aittir ve Avrupa’da artan Çin markalı otomobil satışlarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. 2022’de MG, Jeep ve Honda’dan daha fazla otomobil sattı ve muhtemelen parlak MG4 ve MG serisindeki diğer güçlü performans gösteren otomobillere kadar düştü.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post