Bermuda Şeytan Üçgeni uzun yıllardır batıl inançların ve doğaüstü olay takipçilerinin hedefinde bulunuyor ve pek çokları bu bölgede doğaüstü güçlerin aktif olduğuna dair reddedilemez kanıtların olduğunu iddia ediyor. Ancak en azından bir bilim insanı bu iddiaları kabul etmiyor ve Bermuda Şeytan Üçgeni’nin pek de özel olmadığını söylüyor.
Avustralya’daki Sidney Üniversitesi’nden bir bilim insanı, Bermuda Şeytan Üçgeni için mantıklı bir açıklama sunmaya çalışıyor. Karl Kruszelnicki, yıllar içerisinde yaşanan tüm kaybolmalara rağmen, özellikle bölge üzerinden geçen trafik düşünüldüğünde, üçgenin Dünya’daki diğer bölgeler ile aynı uçak ve bot kaybolma oranına sahip olduğunu söylüyor.
Bu yüzden Kruszelnicki, Bermuda Şeytan Üçgeni’nin o kadar gizemli olmadığını ve kaybolmaların dev deniz yaratıkları, uzaylılar veya doğaüstü güçler yerine kötü hava koşulları ve insanların karar hataları gibi sebeplerle yaşandığını düşünüyor.
1945’te kaybolan Flight 19
Kruszelnicki, verdiği bir örnekte 1945 yılında kaybolan ve bulunamayan Flight 19 örneğini anlatıyor. Flight 19 (Uçuş 19) sırasında, beş adet ABD Donanması bombardıman uçağı Üçgen’in içinde kaybolmuştu. Uçaklar için yapılan tüm araştırmalar sonuçsuz kalmıştı ve bu, Üçgen’in doğaüstü ününe katkıda bulunmuştu. Ancak Kruszelnicki, bu kaybolmanın tamamen insan hataları ile açıklanabileceğini söylüyor.
Görevdeki 14 pilottan sadece birinin gerçek bir deneyimi olduğunu belirtirken, uçuş günü göreve sarhoşluktan yeni ayılmış bir şekilde geldiğinin bildirildiğini hatırlatıyor. Ayrıca, görev sırasında bölgenin 5 metreye çıkan dalgalarla fırtınalı olduğu ve uçuş kayıtlarında görev lideri pilotun pusulasının bozuk olduğuna inanması ve yardımcı pilotu ile gidilecek yön konusunda anlaşamayarak batıya dönmesi gerekirken muhtemelen doğuya dönmesi gibi anekdotları hatırlatıyor.
Bunlarla beraber, bölgede okyanusun çok derin olması sebebiyle, uçakların okyanusa batmaları durumunda, doğru yere baktığınızda bile uçak baktıklarını göremeyebilirsiniz ve bu yüzden, bu uçaklara ne olduğunu asla öğrenemeyebiliriz.
Kaynak: Chip