X

Bilim insanları yanıtladı: Burnu büyük olanların penisi de büyük mü olur?

Büyük burunlu kişiler, bu incelemenin sonuçlarını sevindirici bulabilir. Bilim insanlarından oluşan bir ekip, “büyük burun büyük genital” hipotezinin doğru olup olmadığını belirlemek için yakın zamanda ölen cesetlerin burunlarını ve cinsel organlarını inceledi. Adli tıp bilim insanları, gerçekten böyle bir boyut ilişkisi olduğunu keşfettiler bulduklarını söylüyorlar.

Araştırmacılar, çalışmaları için Nisan 2015’ten Mart 2019’a kadar Kyoto Valiliği Tıp Üniversitesi’ndeki adli otopsi vakalarının tamamı olan 126 erkek cesedini inceledi. Tüm kadavralar 30 ila 50 yaşları arasındaydı ve ölümlerinden sonraki 3 gün içinde, herhangi bir büyük bozulma meydana gelmeden önce ölüm sonrası incelemeleri yapılmıştı.

Basic and Clinical Andrology’de yayınlanan çalışma için ekip, bedenlerin boylarını, ağırlıklarını, uzunluklarını ve erekte olmayan penislerinin çevresini ve testislerinin ağırlığını tespit etti. Tabii ki, bir cesette ereksiyona neden olmak gerçekten mümkün değil, bu yüzden bunun yerine “gerilmiş penis uzunluğu” kullanıldı. Bir araştırmacı penisleri manuel olarak uzattı ve araştırmacılar bunun canlı ereksiyon uzunluğunun ne olacağına dair doğru bir ölçüm verdiğini söylüyor.

Ekip, en yüksek korelasyonlu faktörlerin sarkık penis uzunluğu ve gerilmiş penis uzunluğu olduğunu buldu ve bunun şaşırtıcı olmadığı söylenebilir. Bununla birlikte, bir sonraki en büyük korelasyon, burun boyutu ile gerilmiş penis uzunluğu arasındaydı. Burnunuz ne kadar büyükse, “erekte” penis de o kadar büyük gibi gözüküyor.

Burnunuzun boyutunun, sarkık penis uzunluğuyla güçlü bir şekilde ilişkili olmadığı söyleniyor. Ekip bunu “küçük, sarkık bir penisin esnekliği, büyük, sarkık bir penisinkinden daha fazla olabilir” olarak nitelendiriyor ve ekliyor: “Burun boyutunun [gerilmiş penis uzunluğu] ile ilişkili olduğu gerçeği, penis uzunluğunun yaş, boy veya vücut ağırlığı ile belirlenemeyeceğini, ancak doğumdan önce zaten belirlendiğini gösterir.

Peki, bu durum adli tıpa nasıl yardımcı oluyor? Açıkçası, bu verinin adli tıp için bir faydası yok. Ekip, örneğin penis uzunluğunun siz yaşlandıkça değiştiğini bulmuş olsaydı, bu, yaşı belirlemeye yardımcı olmak için prostat hacmiyle (yaşlandıkça artar) birlikte kullanılabilirdi. Bu haliyle, keşfettikleri şey ilginç ve daha fazla araştırmayla faydalı olabilir, ancak mevcut haliyle sadece merak giderici olmanın ötesine geçemiyor.

Ekip makalelerinde “Sonuçlarımız adli amaçlar için yararsız olsa da, penisin veya yüz özelliklerinin büyüme sürecini anlamak, fetal androjen düzeylerini tahmin etmek ve erkek genital fonksiyonlarını takip etmek için çok önemli olabilir” yazarak ilişkiyi incelemeye devam edeceklerini söylüyor ve devam ediyor: “Bu çalışma, SPU ile burun boyutu arasındaki ilişkiyi gösteren ilk çalışmadır ancak Japon erkek kadavralarında sınırlıdır ve SPU ile burun boyutunun neden ilişkili olduğu hala belirsizdir. Bu nedenle, bundan sonra takip edilmesi ilginç bir konu olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca ekip, burun boyutu ile testis ağırlığı arasında da yalnızca zayıf bir ilişki bulduklarını araştırma raporuna eklemiş durumda.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post