X

Bill Gates ve Samsung, birlikte tasarladıkları sıra dışı tuvaletin tamamlandığını duyurdu

Samsung, Bill Gates’in Reinvent the Toilet Challenge projesinin bir parçası olarak Bill & Melinda Gates Vakfı ile bir prototip tuvalet üzerinde çalışmayı bitirdiğini duyurdu. Bu prototip, ev kullanımı için tasarlanmış bir tuvalet ve insan atıklarındaki patojenleri öldürmek için ısıl işlem ve biyoişlem kullanıyor.

Bu işlemler atıkları ve katıları çevre için güvenli hale getiriyor. Bazı yerlerde su kıtlığı olduğu için, tuvalet suyu tekrar kullanılabilmesi için arıtıyor. Samsung, katı atıkların kurutulup kül haline getirildiğini, idrarın ise biyolojik işlem ile arıtıldığını belirtiyor.

Gelişmiş ülkelerde çoğu insan tuvaleti pek düşünmezken, bu tesislere erişimi olmayan yaklaşık 3,6 milyar insan bulunuyor. Her yıl beş yaş altı yaklaşık yarım milyon çocuk, temiz su ve hijyene erişim olmamasından dolayı doğan ishalli hastalıklar nedeniyle ölüyor.

Ülkelerin bu ürünü daha fazla insanın evine almasına yardımcı olmak için Samsung, gelişmekte olan ülkelere bu projeyle ilgili telif ücretsiz patent lisansları sunmayı planlıyor. Bu bilgi paylaşımı ticarileştirme aşamasında gerçekleşecek. Tasarım daha verimli hale geldiğinde, Samsung ve Bill & Melinda Gates Vakfı, ürünü pazara sunmaya yardımcı olacak endüstri ortakları bulacak.

Bu, Bill Gates’in dahil olduğu ilk tuvalet projesi değil. Gates, yedi yıl önce, atıkları suya ve elektriğe dönüştüren bir makineye de yatırım yapmıştı.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post