X

Bir dönemin popüler oyun aksesuarı Nintendo Zapper, soygun yapmak için kullanıldı

York County polis görevlileri tarafından ilk olarak duyurulduğu üzere polis, temel olarak 1980’lerde Duck Hunt, Hogan’s Alley ve Gumshoe gibi oyunları oynamak için kullanılan bir Nintendo silah aparatı ile market soyduğu iddia edilen Güney Carolinalı bir adamı tutukladı.

25 yaşındaki zanlının maske, peruk, kapüşonlu sweatshirt ve belirtilen Nintendo Entertainment System (NES) Zapper silah aksesuarını kullanarak 300 dolar nakit para çaldığı iddia ediliyor.

Polis, zanlının sahte silahı bir görevliye doğrulttuğunu ve kasadan para istediğini iddia etti. Yetkililer onu pantolonunun içinde sahte tabancayla caddenin aşağısındaki Dollar General otoparkında buldu. Orijinal 1984 oyun aksesuarı, ünlü bir şekilde parlak turuncu ve gri bir renge sahip olsa da yetkililer, şüphelinin muhtemelen çalışır durumda bir ateşli silaha benzemesi için siyah sprey boyayla boyadığını söylüyor. York County Şerif Departmanı, Twitter hesabında değiştirilmiş oyun aksesuarının bir görüntüsünü yayınladı.

Zapper adı verilen orijinal hafif silah aksesuarı, NES ile birlikte geliyordu ve tetiğe basıldığında ekranda bir eylem gerçekleştirmek için dahili bir optik sensör kullanıyordu. Farklı birkaç oyunda çalışsa da, bu aksesuarın en ünlü kullanımı, Duck Hunt isimli ördek avı oyunuydu.

Belki de ilginç bir şekilde, suç işlemek için sahte silahların kullanılması onlarca yıldır devam eden ciddi bir sorun. ABD Kongresi tarafından 1990 yılında yürütülen bir araştırma, soygunların yüzde 15’inden fazlasında sahte silahların kullanıldığını gösteriyordu. Tehdit altındaki mağdurlar için tehlike çok gerçek olduğu için, ABD’nin büyük bir kısmında suç işlemek için sahte silah kullanmanın gerçek ateşli silah kullanmak ile benzer cezaları bulunuyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post