X

Bir erkeğe ihtiyaç duymadan, kendi kendine üreyebilen özel bir peri karidesi türü keşfedildi

Yaklaşık 100 milyon yıl önce Avustralya’nın tatlı su habitatlarında yaşamış olan bir peri karidesi türü, Koonwarra Fosil Yatağı’nda keşfedildi. Fosili inceleyen araştırmacılar, bu kabukluların partenogenez yoluyla üreyebileceği sonucuna vardı.

Partenogenez, üremek için bir erkeğe ihtiyaç duymamak anlamına geliyor. Bu üreme tekniği bazı bitkiler, hatta nadir de olsa bazı hayvanlarda görülüyor. Son zamanlarda bazı akbaba ve köpekbalıklarının böyle üreyebildiği keşfedilmişti. Şimdi bu kervana, peri karidesi Koonwarrella peterorum da eklendi.

Avustralya’da erkek olmadan üreyebilen başka bir peri karidesi türü daha bulunuyor ancak bu karidesler fırsat bulduklarında normal olarak da erkeklerle çiftleşerek yavru yapabiliyorlar.

40 peri karidesi örneğinin toplandığı Avustralya’daki Koonwarra Fosil Yatağı, irili ufaklı antik hayvanlar için bir hazine sandığı gibi. Sahip olduğu koşullar, böceklerin, balıkların ve suda yaşayan omurgasızların yanında dinozor tüylerinin bile korunmasını sağlıyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post