X

Bir gün sürebileceğimiz en şaşırtıcı 10 fütüristik araba!

Arabalar, geçen yüzyılda büyük, ağır ve gürültülü makinelerden en son teknoloji ve mükemmel aerodinamiklerle donatılmış nefes kesici süper arabalara kadar geçen süreçte inanılmaz gelişti.

Şu anda hayatımızda önemli bir rol oynuyorlar ve bu yüzden tasarımcılar ve mühendisler sürekli olarak onları geliştirmeye çalışıyorlar, arabaları daha iyi hale getirmek için kullanılabilecek yeni teknolojiler, malzemeler ve teknikler arıyorlar.

Bu yüzden şu anda geliştirilmekte olan ve bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen çok sayıda etkileyici araba var. Havalı estetiği ve en son teknoloji ve özellikleriyle bunlar, bir gün yollarda görebileceğimiz en şaşırtıcı 10 fütüristik otomobil.

Bu otomobilleri sayfamızı aşağı doğru kaydırarak inceleyebilirsiniz.

10. Toyota iRoad

Sadece bir koltuk ve üç tekerleğe sahip olan iRoad, yola ve hıza göre eğilen ilginç bir direksiyon mekanizmasına sahip bir motosiklet ve bir araba arasında harika bir kombinasyon.

Bu küçük araba, kalabalık şehir sokakları için tasarlandı ve herhangi bir sorunu önleyebilecek bir uyarı sistemi ve sert bir kabuk ile tipik bir motosikletten çok daha dayanıklı olma avantajına sahip. Viraj için eğilme açısını belirlemek için hız ve direksiyon açısı verileriyle birleştirilen bir jiroskop ve atalet sensörlerine sahiptir.

9. Kia Pop

Kia, bu ilginç elektrikli otomobil konseptini 2010 Paris Motor Show’da sundu. Minik araba, şarj başına yaklaşık 160 kilometre (100 mil) seyahat edebilen ve gelecekte şehirde seyahat etmek için mükemmel olacak bir elektrik motoruyla çalıştırıldı. Kia Pop son derece hafifti ve ağaç koltuklara ve minimal bir kokpite sahip.

8. Mercedes Benz BİYOMU

Ağzı açık bırakan Biome Concept, “bir fidanlığa ekilen tohumlardan tamamen organik bir ortamda büyüyen” bir araçtır. Bu tanım ilk bakışta pek mantıklı gelmeyebilir, ancak bu konsept, Mercedes tarafından 2010 yılında yalnızca otomobillerin tasarımını değil, aynı zamanda üretilme şeklini de değiştirmek için başlatılan bir girişimdi.

Los Angeles Design Challenge’da tanıtılan Biome, en son teknoloji ile birleştirilen doğal malzemelerden yapılmıştır. Ana ‘içerik’, yalnızca bu araba için yetiştirilen, aynı zamanda çok hafif ve çok dayanıklı olan BioFibre’dir.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post