X

Bir profesör, su altında en uzun süre kalma rekorunu kırmayı başardı

Florida’dan bir profesör, 74 gün boyunca basınçsız su altında kalarak en uzun süre su altında kalma dünya rekorunu kırdı. “Dr. Deep Sea” olarak da bilinen Joseph Dituri, bu süre boyunca Florida Keys altında bir tüplü dalış kabininde kaldı ve 2014’te tam olarak aynı yerde, 73 günün biraz üzerindeki rekoru kırdı.

Rekoru rahat bir şekilde kırmasına rağmen, haber yayına hazırlanırken olduğu yerde kalmaya devam ediyordu. Dituri şimdi Proje Neptün 100 adını verdiği bir görevi tamamlamak için kabinde 100 gün kalmayı planlıyor.

Dituri, iki buçuk ay boyunca tamamen izole bir şekilde nasıl aklı başında kalabildi?

Öncelikle Dituri’nin katı bir sualtı rejimi olduğu söyleniyor. APNews’e göre, mikrodalgada hazırlanmış yemekleri, günlük şınav ve direnç bantları egzersiz rutini var. Proje, insan vücudunun uzun bir süre boyunca artan basınçla nasıl başa çıktığını anlamayı hedefliyor, bu nedenle hiçbir şeyin kontrolsüz kalmadığından emin olmak için kendisini birçok fizyolojik izlemeye tabi tutuyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post