X
    Categories: Pazarlama

Birebir Dünya’ya benzeyen keşfedilmiş 10 gezegen!

İnsanlık olarak yüzyıllardır evimiz olan Dünya’ya benzer gezegenleri araştırıyor, yaşanabilecek başka yerler bulmaya çalışıyoruz. Teknolojioku ekibi olarak sizlere; Dünya’ya benzerliğiyle tanınan 10 gezegeni listeledik.

Uzay ile biraz bile ilgilenmiş bir kişinin duyma ihtimali en yüksek olan gezegenlerdn birisi olan Kepler-186f, Dünya’ya benzerliği ile tanınıyor. 2014 yılında keşfedilen gezegen Dünya’dan 500 ışık yılı uzakta, bir gün bizi misafir etmeyi bekliyor.

Her ne kadar iki yıldız sisteminin arasında bulunsa ve bu yıldızların sıcaklıkları çok düşük olsa da bilim insanları OGLE-2013-BLG-0341LBb‘nin içerisinde yaşam olabileceğini düşünüyor.

NASA’nın paylaşımlarına göre bizim solar sistemimizden daha yaşlı olan TRAPPIST-1, Dünyamızdan 40 ışık yılı uzaklıkta. Ayrıca bu gezegen sıcaklık bakımından da Venüs ve Dünya’ya çok benziyor.

Dünya’ya kıyasla kendi yıldızına 20 kat yakın olan Poxima Centauri b, bize 4.2 ışık yılı uzakta bulunuyor ve Dünya’nın 1.3 katı büyüklüğünde.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post