X
    Categories: Pazarlama

Bitcoin FTX Token’in hareketlerini mi taklit ediyor?

Tıpkı kripto para piyasası aylarca süren bir krizden kurtuluyor gibi göründüğü gibi, dünyanın en büyük kripto borsalarından birini çevreleyen olaylar, Bitcoin ( BTC ) gibi yatay bir ticaret modeline dönüşen tokenler arasındaki oynaklığı artırdı.

Bitcoin FTX Token’in hareketlerini mi taklit ediyor?

Blockchain analitiği tarafından yayınlanan bir tabloya göre, Bitcoin’in nakit para (ATM) ima ettiği volatilite (IV) bu hafta iki katından fazla artarak %50’den %130’a yükseldi ve yaklaşık %90’lık çok ayın en yüksek seviyelerinde konsolide oldu. Kaiko platformu 10 Kasım’da.

BTC ATM kısa vadeli zımni oynaklık. Kaynak: Kaiko

Tanım olarak, zımni oynaklık, ayı piyasasında artan ve boğa piyasasında azalan bir değerdir ve genellikle varlığın gelecekte ne kadar oynak olabileceğini belirlemek için kullanılır ve varlığın belirli bir seviyeye ulaşma olasılığının hesaplanmasında yardımcı olabilir.

Düşük oynaklığın sonu mu?

Bitcoin’e gelince, daha önce bazı geleneksel sınıflardan daha az değişken bir varlık olarak ün kazanmıştı. Ekim başında ilk kripto para biriminden daha yüksek oynaklık gösteren Dow Jones endeksi gibi borsa ürünleri de dahil olmak üzere bazı geleneksel sınıflardan daha az değişken bir varlık olarak ün kazanmıştı.

Aslında, volatilitesi Ekim ayında neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesindeydi ve yatırımcılar BTC’yi toplu olarak bir ‘HODL’ modunda borsalardan çıkarmaya başladıktan sonra 19.000 – 20.000 $ aralığında konsolide oldu.

Bitcoin, FTT fiyat hareketini takip ediyor

Bununla birlikte, son kriz, teknik analist Matthew Hyland’ın 11 Kasım’daki tweet’inde hırpalanmış FTX Token ( FTT ) ile karşılaştırıldığında bir hareket modelinde Bitcoin fiyatını aşağı yönlü baskıladı.

Bitcoin’e karşı FTX Token fiyat etkinliği. Kaynak: Matthew Hyland

Daha önce Hyland, Bitcoin’in günlük mumunu direncin altında kapattığını kaydetti. Basın zamanında, amiral gemisi merkezi olmayan finans ( DeFi ) tokeni 17,343 dolardan el değiştiriyordu ve gün içinde %5,34’lük bir kazanç kaydetti, ancak önceki haftaya göre yine de %15,79’luk bir kayıp kaydetti.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post