X

Blizzard, Overwatch 2 oyuncularından özür diledi ve geri adım attığını duyurdu

Blizzard bile Overwatch 2’nin lansmanının kimsenin beklentilerini karşılamadığını kabul etmiş gibi görünüyor. Oyunun piyasaya sürülmesiyle ilgili en son durum güncellemelerini detaylandıran yeni bir gönderide şirket, oyuncularından özür diledi ve birinci şahıs nişancı oyununun yayınlanmasından bu yana yüzleşmek zorunda olduğu uzun sorunların listesini tartıştı. Oyunda yaptığı en büyük güncellemelerden biri, eski oyuncuların oynayabilmeleri için telefon numaralarını Battle.net’e bağlama ihtiyacını ortadan kaldırmak oldu. 9 Haziran 2021’den bu yana ilk Overwatch’a erişen tüm oyuncuları kapsayan bağlı bir Battle.net hesapları olduğu sürece, gereklilikten muaf olacaklarını açıkladı

Orijinal olarak Blizzard, oyuncuların bir telefon numarasını Battle.net hesaplarına bağlamasını gerektiren SMS Protect‘i sunmuştu ve bu özellik, insanların hile yapmasını veya başkalarını trollemesini zorlaştırmanın bir yolu olarak Overwatch’a erişmek için bir zorunluluktu. Yine de bu sistem ön ödemeli planlarla ilişkili numaralarla her zaman çalışmıyordu ve sorun burada yatıyordu. Bazı Mint müşterileri, numaralarını SMS Protect’e gayet iyi bağlayabilse de, Cricket’teki oyuncular oyunun tamamen dışında kalmış gibi görünüyor. Kotaku’nun bildirdiği üzere, hayranlar “fakir oldukları için cezalandırıldıklarını” veya utandıklarını hissediyorlar.

Geliştirici, yanıt olarak gereksinimi kaldırıyor ve değişikliğin bugün devreye girmesini amaçlıyor. Ancak Blizzard, yıkıcı davranışlarla mücadele etmeye kararlı olduğunu ve bu nedenle yeni hesapların ve daha önce Battle.net’e bağlanmamış eski hesapların oynayabilmek için SMS Koruma gereksinimlerini karşılaması gerektiğini söylüyor.

Sıraya girme süreci de basitleşiyor

Şirket ayrıca sıraya girme sürecini basitleştirmek için de değişiklikler yaptı, böylece oyuncular artık sıra numaralarının yüzlerden on binlere çıktığını veya bunun tersini görmeyecek. Ayrıca, oyuncuların sıralardan düşmesini veya hiç giriş yapamamasını önlemek için girişleri daha kararlı hale getirmeye çalışıyor. Devam eden bir sunucu güncellemesi de, oyuncuların oyuna girdikten sonra bağlantılarının kesilme olasılığını azaltacak. İnsanların eksik eşyalarına gelince, Blizzard, sorunun eksik hesap birleştirmesinden veya eski oyundan aktarılan eşyaların daha uzun sürmesinden kaynaklandığını söylüyor.

Blizzard, duyurusunda bu sorunların oyunun piyasaya sürülmesinden sonra gerçekleşen DDoS saldırılarıyla daha da kötüleştiğini belirtiyor. Belirtilene göre saldırılar bu sorunların hiçbirine doğrudan neden olmadıysa da, ekibinin bu konularda çalıştığı ortamı daha zorlu hale getirdi.

Overwatch 2 oyun direktörü Aaron Keller, ekibin lansman gününde geç saatlerde ikinci bir DDoS saldırısı üzerinde çalıştığını, ancak saldırganların geri adım attığını söyledi. Blizzard, “başka bir saldırıya maruz kalmadığını” söylüyor ve umarız bu durum, sorunların artık daha hızlı bir şekilde çözülebileceği anlamına geliyordur.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post