X
    Categories: Sosyal Medya

Bluesky, Twitter’dan çok sayıda katılım geldiği için kayıt işlemlerini geçici olarak durdurdu

Bluesky’ye katılabilmek için hala bir davet koduna ihtiyacınız olsa da, yeni kullanıcı akını da bir sorun olmuş gibi görünüyor.

Bluesky bir gönderide “Ekibimiz mevcut performans sorunlarını çözmeye devam ederken Bluesky kayıtlarını geçici olarak duraklatacağız” dedi. “Davet kodları çalışmaya devam ettiğinde sizi bilgilendireceğiz. Yakında daha fazla kullanıcıyı beta sürümümüze davet etmekten heyecan duyuyoruz!”

Bluesky’nin durum sayfası şu anda platformun “düşük performans” yaşadığını söylüyor. Bu ifade durumu doğru şekilde açıklıyor: web’de, çok uzun sürse de, genellikle gönderilerin yüklenmesini sağlamak hala mümkün.

Bluesky, Twitter’dan çok sayıda katılım geldiği için kayıt işlemlerini geçici olarak durdurdu

Bluesky, bir başka gönderide “rekor düzeyde trafik” ile uğraştığını açıkladı. Bluesky mühendisi Paul Frazee’ye göre, bir şeyleri denemek ve düzeltmek için mobil uygulama güncellemelerini de zorluyor.

Twitter ile ilgili sorunlar ilk olarak cuma günü platformun kayıtsız kullanıcıları engellemeye başlamasıyla ortaya çıktı, platformun sahibi Elon Musk bunun “geçici bir acil durum önlemi” olduğunu çünkü “verilerin o kadar çok yağmalandığını” ve bunun normal kullanıcıları etkilediğini iddia etti. Cumartesi günü Musk, kullanıcıların bir günde görebilecekleri tweet sayısı için yeni sınırlar duyurdu.

Mastodon da görünüşe göre kullanıcılarda da büyük bir artış görüyor. Bir izleyiciye göre, platformda son bir günde 26.000’den fazla yeni hesap açıldı.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post