X

BMW’nin tavan teknolojisi yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor!

Yeni bir araba satın aldığınızda, çeşitli seçenekler sizlere sunuluyor. Örneğin yeni bir BMW 3 Serisi sipariş ederseniz, standart metal bir tavana sahip olabilir veya sunroof’u tercih edebilirsiniz. Almanya’da ise bu modeli en üst model M3’ünki gibi bir karbon fiber tavan paneliyle alabilirsiniz.

Bazı otomobiller ayrıca panoramik cam tavan gibi seçenekler sunabiliyor. Ancak BMW daha farklı şeylerin peşinde.

Peki ya üretim sürecini basitleştirmenin ve böylece elektrikli bir çatı seçeneğinin maliyetini düşürmenin bir yolu olsaydı? Ortaya çıkarılan patent başvurularında, Alman otomobil üreticisi tam da bunu ve daha fazlasını yapmayı düşünüyor.

Araç tavanlarında eğer cam kullanılırsa, tavana ekstra ağırlık ekleniyor ve yapının sağlamlığını koruması için daha güçlü desteklerin olmasını gerektiriyor. Karbon fiber çatılarda ise bu olmuyor. Ayrıca sürgülü cam tavanlarda bir sunroof, kaydıraklar, kablolar ve tavana monte edilecek diğer öğeler için de ek kanallar gerektirmekte.

BMW’nin önerdiği şey, Lego ile oynamaktan ibaret gibi görünüyor. Patent, nihai çatı paneli tipinden bağımsız olarak, ön cam alanının üst kısmından geçen enine çerçeve bölümleriyle tek tip bir takviye çerçevesine monte edilecek, tek bir modüler çatı tasarımına sahip. Bu destekler arka camın üstündeki alana kadar devam edecek.

Ancak geleneksel çerçevelerden farklı olarak, bu, ön ve arka enine ön cam destekleri arasında destekleyici bir yapısal bölüm görevi görecek ve tavan merkezden aşağıya uzunlamasına bir “ağ” içerecek.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post