X

Bu çılgın konsept, uzayda kurulacak dev asteroid şehirlerin kapısını aralıyor

Bilim insanları gelecekte uzayda yaşamanın yolunu farklı projeler geliştirerek bulmaya çalışıyorlar. Ortaya atılan yeni bir fikir de, geleceğin insanlarının dev asteroid şehirlerde yaşayabileceği yönünde.

Rochester Üniversitesi’nde doktora adayı ve çalışmanın başyazarı Peter Miklavčič yaptığı açıklamada, “Bu proje fizikçilerin ve mühendislerin stres atmaları, dünyevi stresleri bir süreliğine bir kenara bırakmaları ve çılgınca bir şeyler hayal etmeleri için bir yol olarak başladı,” diyor.

Araştırmacılar, temel asteroidin en az 1.000 feet (300 metre) genişliğinde olduğu varsayıldığında, tıpkı bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi, bu uzay kayalarının üzerine gelecekte 22 mil kare (57 kilometrekare) büyüklüğünde şehirler inşa edilebileceğini öne sürüyorlar.

Rochester’da fizik ve astronomi dersleri veren Adam Frank yaptığı açıklamada, “Amazon’un “The Expanse” dizisi gibi son zamanlarda çok popüler olan bir bilim kurgu fikrini ele alıyoruz ve uzayda bir şehir inşa etmek için bir asteroid kullanmak gibi yeni bir yol sunuyoruz” diyor.

Çalışma ekibi, konseptlerinin gerçekten işe yaraması halinde, güneş sisteminin keşfine olanak sağlayacağını ve milyarderlerden çok daha fazla insana gezegen dışında yaşamın kapılarını açacağını savunuyor.

Bununla birlikte, asteroid şehir inşa etmek için gereken malzemeler bir yana, uzaya hızlı ve uygun fiyatlı erişim için fırlatma altyapısı da henüz mevcut değil. Bunun inşa edilmesi yüzyıllar olmasa bile en az birkaç on yıl alabilir.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post