X

Bu Nasıl Teknolojik SUV Böyle: Yeni Range Rover 2022 Türkiye’ye Gelirse Yok Satabilir!

Elli yıllık ömrün ardından Range Rover 2022, hem yolda hem de arazide etkileyici bir SUV olarak beşinci nesline kavuşuyor. Beşinci nesil Range Rover, pazara tasarım, teknoloji, konfor ve arazi yetenekleriyle SUV’un zirvesinde ulaşıyor. 1970 yılında üretilen bu model ilk lüks arazi aracıydı.

Ön kısım Standart Range Tasarıma Sahip

Dış tasarım, yerleşik olandan kopmaya değil, önceki modelin bir evrimi gösterilmeye çalışılmış. Araç yeni MLA-Flex platformunda daha temiz, modern ve heybetli bir görüntüye sahip. Ön kısım bir önceki modeli çok andırıyor ama şimdi daha şık ve zarif görünüyor.

Aracın ön taraftaki ana özelliği, 500 metreye kadar menzile sahip bir ışık huzmesi sunan Full Led farlarıdır. Bu ışıklar sadece direksiyon dönüşünü hesaba katarak uyarlanabilir olmakla kalmaz, aynı zamanda aydınlatmayı navigasyon verilerine göre uyarlayan benzeri görülmemiş Predictive Dynamic Bending Light teknolojisine de sahiptir.

Dış Tasarım Kusursuz

Kapı kolları kaportaya entegre edilmiştir, bu sadece şık bir özellik değil, aynı zamanda aerodinamik açıdan da faydalıdır. Dört yan kapının her biri, kolay erişim için bir elektrikli açma sistemine sahiptir. Geniş bir dış boya kataloğu, 23 inç’e kadar alaşım jantlar ve kişiselleştirme paketi ile yeni kişiselleştirme seçenekleri ile neredeyse sınırsız.

SUV’nin arka kısmı ise minimalizm ile tanımlanıyor. Araç kapatıldığında fark edilmeyen, uçlarında çok ince optiklerin dikey olarak yer aldığı stop lambalarıyla minimuma indirilmiş bir tasarıma sahip. Tek göze çarpan detay olarak aralarına siyah bir pervaz ekleniyor ve kimsenin gözünden kaçmaması için üzerinde modelin adı yazıyor.

İki dış boyut ve üç iç konfigürasyon

Normal veya uzun dingil mesafesine bağlı olarak sırasıyla 5.05 m ve 5.25 m olmak üzere iki gövde uzunluğu mevcut. Boyutların geri kalanı da 2,05 m genişliğinde ve 1,87 m yüksekliğinde hacimsel alana sahip. Boyutuna rağmen, aerodinamik direnci sadece 0.30’dur, bu bir SUV için müthiş bir rakamdır. Bu alanda başlıca rakipleri ise BMW X7, Mercedes GLS, Maserati Levante ve hatta Bentley Bentayga‘dır.

Birkaç yıl önce Land Rover, ileriye dönük bir karar vermek zorunda kaldı: Tanım olarak “Kendini tamamen bir offroad modeli olarak tanımla ya da lüks bir model ol.” düşüncesini izleyen Range Rover, Off-road yeteneklerinin hala mükemmel olduğu bilinse de İngiliz üreticinin her şeyi lüks yatırıma aktardığı oldukça açık.

Belki de markanın en geleneksel hayranlarını hayal kırıklığına uğratan bir karar ama bu, arazi araçlarının daha küçük bir pazar haline geldiğinden mantıklı. Bu araç yeni Land Rover Defender‘da gördüğümüz, daha az aşırı ve bir SUV’a daha yakın bir örnek. Bu Range Rover, kapılarını açarken ve iç mekâna girerken yansıtılan bu felsefeyi takip edebiliyor.

Teknolojik İç Mekân

Kabin, en küçük ayrıntıyı bile çevreleyen asil malzemelerle dolu. Nereden bakarsanız bakın kalite mükemmel ayrıca yeni Range Rover 2022, Land Rover tarafından şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş modeldir. Marka, seçilen konfigürasyona bağlı olarak dört, beş veya yedi koltuklu bir iç mekân seçeneği sunabiliyor.

Yolcu bölmesi, akustik yalıtımlı lamine cama ve koltuk başlıklarına entegre edilmiş hoparlörler sayesinde aktif bir gürültü engelleme sistemine sahiptir. Kokuları, bakterileri ve alerjenleri nötralize eden PM2.5 filtreli ve nano X teknolojisine sahip bir kabin hava temizleme sistemi de bulunmaktadır.

Minimalist iç tasarımın belirgin sadeliği, Head Up Display ile ilişkilendirilebilen 13,7 inçlik kavisli ekrandan oluşan gösterge paneli gibi kabine dağılmış çok sayıda ekranlı teknolojiye yer bırakıyor. Ek olarak, ekstra Clearsight aynası seçilirse iç ayna da dijital bir ekran olabiliyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post