X

Bu otomobillere yüzde 50 vergi indirimi gelebilir!

Koronavirüs ile başlayan dönemden itibaren otomobil fiyatlarında çalkantılar hız kesmeden sürüyor, bu kapsamda fiyatlar günden güne artarken nihayet bazı iyi haberler de gelmeye başladı.

Sıfır kilometre otomobil fiyatları uzun süredir artış durumunda. Bu kapsamda ikinci elde de fiyatlar uçuk seviyelere geldi. Rusya Ukrayna savaşının da üzerine eklenmesiyle artık fiyatlarda önüne geçilemeyecek bir duruma gelindi. Ancak şimdi bazı iyi haberler de mevcut.

Özellikle vergiler sebebiyle oldukça yükselen otomobil fiyatları için şimdi vergi indirimi söz konusu. Ülkemizde satılan neredeyse tüm otomobillerin yüzde 80 ve daha yüksek ÖTV ile fiyatlanır hale gelmesi ise tüketicinin nezdinde haklı olarak bir ÖTV güncellemesi beklentisi yaratmıştı.

Vergilerin üstüne bir de otomobil şirketlerin kendi zamları eklenince durum iyice çıkmaza girmişti. Ekim ayı ile birlikte artan sıfır otomobil fiyatları araç sahibi olmak isteyenlerin canını fazlasıyla sıkmış durumdaydı.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post