X

Bu resimde gizlenmiş bir sayı var; ama herkes onu göremiyor: Siz görebilecek misiniz?

Bir müzikolog, Twitter’da kırmızı benekli bir arka plan görüntüsü paylaştı. Ve bu görüntüde bir sayı gizli olduğunu söyledi. Ama göz önünde saklanan gizli sayıyı bulmak için biraz sabırlı olmanız gerekiyor.

Aslında kırmızı olmayan bir kola kutusundan, renk değiştiriyormuş gibi görünen yakıt pompalarına kadar, akıllara durgunluk veren birçok optik illüzyon geçtiğimiz aylarda karşımıza çıktı. Ancak interneti kasıp kavuran bu son yanılsama muhtemelen şimdiye kadar gördüklerimiz arasında en zorlarından biri.

Twitter’da kırmızı benekli bir arka planın görüntüsünü paylaşan müzikolog, içine bir sayı gizledi. “Hangi sayıyı görüyorsunuz?” yazarak bunu paylaştı. Gizlenmiş olan bu sayıyı bulmak için sabırlı olmanız ve belki de bir büyüteç kullanmanız gerekiyor.

Şu ana kadar 573.000’den fazla kişi bu illüzyonu görüntüledi ve farklı cevaplar verdi. Bazıları cevabın 7 olduğunu iddia ederken, bazıları 574 olduğunu öne sürdü. Ancak doğru yanıt elbette 571.

Eğer hala göremiyorsanız, ekranınızı ileri geri eğerek görüntünün açısını değiştirmeyi deneyin. Veya gözlerinizi kısarak daha net görebilirsiniz.

Dahası da var…

Bu, son haftalarda izleyicileri şaşırtan ilk gizli sayı optik illüzyonu değil. Nisan ayında online oyun sitesi Jackpot Joy, konfetilerin arasına gizlenmiş bir sayı içeren bir görsel oluşturdu. CEO Alex, illüzyonu çözmek için ipucunun fotoğrafı küçültmek olduğunu söyledi. Böylece görüntünün alt kısmında yeşil renkte bir 20 görüyorsunuz.

Pek çok bilim insanı optik illüzyonların nasıl çalıştığını anlamak için uzun yıllar boyunca çalışmalar yaptı. Ancak gerçek şu ki, çoğu durumda beynimizin ve gözlerimizin bu yanılsamaları yaratmak için nasıl çalıştığından hala tam olarak emin değiliz. Sadece gözlerimizin topladığı bilgilerin beyne giderken uzun ve karmaşık bir yolculuğa çıktığını biliyoruz.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post