X

Bu tarihten sonra PlayStation 5 bulamayacaksınız!

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, geçtiğimiz yılın Kasım ayında yeni oyun konsolunu satışa sunmuştu. Ancak konsola erişmek isteyen milyonlarca kişi umduğunu bulamadı ve stoklarda PlayStation 5’in kalmadığı gerçeği ile karşı karşıya kaldı. Açıkçası bu sorunun uzun süre devam edeceği düşünülmüyordu ancak yaşanan gelişmeler neticesinde bugün itibariyle oyun severler hala PS5 bulmakta zorluk yaşıyor. Ayrıca analistler, gelecek aylarda PlayStation 5’i bulmanın çok daha zor olacağını bizlere söylüyor.

Analistlere göre çoğu kişi cihazı noel tatili, cadılar bayramı, kara Cuma ve diğer özel günlerde satın almak istiyor ve bu durum da onların hali hazırdaki tüketici havuzunun dışında kalmalarına sebep oluyor. Tahminciler, çip krizinin de hesaba katılması ile beraber Ekim ayının PS5 bulunabilecek son ay olabileceğini ifade ediyor.

Moor Insights & Strategy Kıdemli Analisti Anshel Sag yaptığı açıklamada tüm bunları şu şekilde açıklıyor: “Dürüst olmak gerekirse bu stok sorununun gelecek yıla kadar düzeleceğini düşünmüyorum. Qualcomm ve Apple’ın 5 nm üretimi için geniş bir alana sahip olmasıyla, işlemlerin işleyişinde bile talepte büyük atılımlar için çok fazla kapasite kalmadı. Hala PC’de çok fazla bastırılmış talep var gibi görünüyor. 15 yıldan uzun süredir devam eden kariyerimde gördüğüm en kötü ekran kartı sıkıntısı yaşanan bir dönemdeyiz.”

Görünen o ki önümüzdeki süreçte tavsiye edilen satış fiyatından PS5 satın almak pek de mümkün olmayacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post