X

Büyük bir aldatmaca mı, yoksa gerçekten uzaylı eserleri mi? Dropa taşlarının gizemlerle dolu hikayesi

Potansiyel dünya dışı karşılaşmaların ABD Kongre’sinde tartışılması ile beraber, şu anda uzaylılar gündemde büyük bir yere sahip. Uzaylı ziyareti olasılığı hakkında kişisel olarak neye inanırsanız inanın, bazılarının varlıklarını desteklemek için kullanılan çok sayıda şüpheli kanıt inkar edilemez. Bu kanıtlar, uzaylı yaşamı olup olmadığıyla ilgili değil, bu yaşamın varlığı üzerine kanıt üretme çabalarıyla ilgili. Özellikle eski eserler söz konusu olduğunda bu kanıt arayışı kayda değer ölçüde artıyor. Örneklerden biri, eski bir uzaylı kazasını kaydettiği iddia edilen Dropa taşlarıdır. Ancak bu taşlar hakkındaki bilgilere geldiğimizde, kendinizi beklenmeyene hazırlamanızda fayda olabilir.

Dropa taşları ve gerçekler

Öncelikle açık bir şekilde belirtmemiz gerekiyor ki, bu taşlar gerçek arkeolojik keşifler değil. Hatta, hiç kimse gerçekten var olduklarını bile kanıtlayamadı ve ortalıkta binlerce sahtesi geziniyor. Bunlar, kabul edilmiş arkeolojik yorumları ve yöntemleri reddeden uç inançları desteklemek için kullanılan sözde arkeolojik kanıtların başlıca örnekleridir. Ancak yine de, en azından daha az zeki kaynakların asılsız iddialarını reddetmemize yardımcı olduğu için, sözde gerçekliklerinin ardındaki hikayeyi incelemek önemli olabilir.

Popüler bir hikayeye göre, 1938’de Çinli arkeologlar Çin ve Tibet sınırındaki Bayan Kara-Ula dağlarında mağaralar keşfettiler. Bu mağaralarda, aşırı büyük kafaları olan 120 santimetrelik küçük insansı kalıntıları içeren sıralar halinde mezarlar bulunuyordu. Arkeologlar, başka bir mağarada yıldızlar, Ay ve Güneş gibi gök cisimleri arasında küçük nokta çizgileriyle birbirine bağlandığı iddia edilen miğferli varlıkları tasvir eden mağara çizimleri buldular. Daha sonra, mağaraların daha derinlerinde, yaklaşık 30 santimetre çapında ve bir santimetre kalınlığında 716 dikkat çekici ve girift bir şekilde oyulmuş, kaynağı bilinmeyen diskler buldular.

Keşiflerinin ardından, kazının baş profesörü Profesör Chi Pu Tei’nin bulgusunu yayınlaması gerekiyordu. Bu bulgu, meslektaşları tarafından başlangıçta alay konusu olsa ve görmezden gelinse de, sonunda aynı üniversite tarafından takip edildi. Sonra, Dr. Tsum Um Nui görevi devraldı ve taşların üzerinde mikroskobik hiyeroglifler olduğunu buldu. Bunların en az MÖ 12.000 yılına kadar uzandığı tahmin edildi.

Daha da ilginci, Dr. Tsum Um Nui hiyerogliflerin anlamlarını bir araya getirip inanılmaz bir hikaye ortaya çıkarttı. Görünüşe göre işaretler aslında, uzaydan düşen ve bin yıl önce Dünya’ya çarpan Dropa adlı uzaylı bir ırkın kayıtlarıydı. Kaza, gemidekilerin çoğunu öldürdü ve hayatta kalanlar, yerel halk olan Ham’ın saldırısına uğramamak için mağaraya sığındı. Kültürel ve biyolojik farklılıklarına rağmen, bu iki tür kısa sürede barış içinde bir arada yaşama durumuna girdiler ancak gemilerini tamir edemediler. Böylece evimiz olan bu ilkel kayanın üzerinde mahsur kaldılar.

Dr. Nui de bulgularını yazdı, ancak görünüşe göre Pekin Akademisi bunları yayınlamayı reddetti. Bu araştırma yüzünden rezil olan doktor daha sonra emekli oldu ve Japonya’da gözden kayboldu.

Bu noktada taşlara ne olduğunu merak edebilirsiniz. Bazılarının, onları test eden ve yapıldıkları metal hakkında bazı ilginç özellikleri doğrulayan Sovyet bilim insanları tarafından incelenmek üzere Rusya’ya gönderildiği söyleniyor, ancak disklerin kendileri o zamandan beri ortadan kayboldu. 1974 yılında, Avusturyalı bir mühendisin Çin’deyken iki diski de fotoğraflaması gerekiyordu. Hatta müze müdürüyle onlar hakkında konuşmuş ama birkaç gün sonra hem diskler hem de müdür ortadan kaybolmuş.

Bu noktada hikayenin bir anlatıdan çıkarak giderek komplo teorisi havasına büründüğünü fark edebilirsiniz. Ayrıca, bu ayrıntılardan herhangi birini doğrulayacak hiçbir kanıt da bulunmuyor. Gizemli mağara, minik uzaylılar ve onların harika disklerinden onları araştıran ve sonuç olarak kariyerlerini kaybeden akademisyenlere kadar hiçbir bilginin kanıtı bulunmuyor. Bu iddiaların hiçbiri takip edilemiyor ve hatta Tsum Um Nui’nin Çince bir isim olmamasının yanı sıra, doktorun kimliğini belirleme çabaları hiçbir sonuç vermiyor. Ne bir uzaylı uzay aracının dünyaya düştüğüne dair ne de hayatta kalanların yanında bir insan kabilesinin yaşadığına dair kanıt bulunmuyor. Tibet’te gerçekten de Dropka adında bir kabile var, ancak bazılarının 1,2 metre boyunda olduklarına ve garip bir şekilde büyük kafataslarına sahip olduklarına dair iddialara rağmen, bu iddialar da kesinlikle çürütüldü.

Bu ilginç hikayenin nereden çıktığını merak ettiyseniz… Hikaye ilk olarak 1960’lar genelinde çeşitli zamanlarda yayınlandığını ve 1962’de bir Alman vejetaryen dergisinde yayınlandığında tam bir yazı haline dönüştüğü görülüyor. Hikaye, 1962 yılında bir kez daha yayınlandı ve her iki durumda da kaynaklar gerçek olmayan bir medya ajansını gösteriyordu.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post