X
    Categories: Pazarlama

Büyüklük karşılaştırması: One UI mı yoksa MIUI mi? İşte görsellerle cevabı!

Xiaomi MIUI 14 ve Samsung One UI 5.0, birçok akıllı telefon kullanıcısının severek kullandığı arayüzler. Her iki üreticinin sunduğu bu Android arayüzü benzersiz bir dizi özellikleri kullanıcılara sunuyor. Ancak satın alabileceğiniz paranın hakkını verecek olan sizce hangisidir? Bu sorunun yanıtını sizlere görsellerle veriyoruz.

Not: Soldaki görseller MIUI iken sağdaki görseller One UI arayüzüne aittir.

Kilit Ekranı

Xiaomi MIUI 14 ile sadece birkaç kısayol sunarken, Samsung One UI 5.0 widget’lar gibi farklı kısayolu sunabiliyor. Samsung’un kilit ekranında sunduğu bu ekstra kısayolları Xiaomi sadece temalarla sunuyor. Burada kazanan Samsung oluyor.

Samsung:1

Xiaomi:0

Hızlı Ayarlar/Kontrol Merkezi

Kontrol Merkezi olarak da bilinen Hızlı Ayarlar, ekranınızı yukarıdan aşağıya doğru kaydırdığınızda görünen sayfadır. Telefonun Wi-Fi, Bluetooth ve diğer genel işlevlerini devre dışı bırakma veya etkinleştirme sayfası da diyebiliriz.

Xiaomi MIUI 14’de, ellerinizin açısına bağlı olarak daha iyi ve daha büyük bir döşeme düzeni sunarken, Samsung One UI 5.0 ise daha fazla döşeme bulunduruyor. Burada Samsung biraz estetikten uzak kaldığı için kaybediyor.

Samsung:1

Xiaomi:1

Telefon uygulaması

Göründüğü gibi, MIUI 14’teki sekmelerin üstte ve One UI 5.0’daki sekmelerin ise altta olduğu görülebiliyor. Aslında altta olması dışında oldukça benzer görünüyorlar. Ancak MIUI, çağrı günlüklerini çevirici ile birlikte görüntülerken, One UI’de maalesef ayrı bir sekmede bulunmakta. Burada kazanan çıkmıyor.

Samsung:1

Xiaomi:1

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post