X

ChatGPT’nin arkasındaki şirketin CEO’su, yapay zeka konusunda yaşanabilecek en kötü senaryoyu açıkladı

ChatGPT, her ne kadar son dönemde bir düşüş yaşamış olsa da, internette halen oldukça popüler ve diğer yapay zeka çeşitlerinde olduğu gibi faydaları ve nasıl suistimal edilebileceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Ocak ayında yapılan bir röportajda, ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, yapay zekanın artıları ve eksileri hakkında görüşlerini sundu.

Röportajda Altman’a yapay zeka için en iyi ve en kötü senaryolar soruldu. En iyi senaryoya ilişkin olarak, “Çıkmazları ortadan kaldırmamıza ve hayatın tüm yönlerini iyileştirmemize yardımcı olacak. Hepimizin en iyi şekilde yaşamasını sağlayacak inanılmaz bolluğa ve sistemlere sahip olduğumuz zamanların nasıl bir şey olduğunu hayal edebiliyorum. Ama tam olarak değil. Bence iyi durum o kadar inanılmaz derecede iyi ki, bu konuda konuşmaya başlamak için gerçekten deli olmanız gerekiyor” dedi.

Yine de en kötü senaryo hakkındaki düşünceleri oldukça karamsardı. Altman, “Kötü durum hepimiz için ışıkların sönmesi gibi bir şey. Kısa vadede kazara bir kötüye kullanım vakasından daha çok endişeliyim” dedi.

Uzmanlar ChatGPT’nin dolandırıcılık yapmak, siber saldırılar düzenlemek, yanlış bilgi yaymak ve intihale olanak sağlamak gibi amaçlarla kötüye kullanılabileceğini söylüyor. Altman yakın zamanda verdiği röportajlarda bazı insanların yapay zeka konusunda neden endişeli olduğunu anladığını söyledi.

Aynı zamanda Altman, yapay zekanın gelişiminin insanların yaşam kalitesi için ileriye doğru en büyük adım olacağına inandığını, ancak düzenlemenin kritik olacağını söyledi.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post