X

Çin oldukça hızlı görünen “uçan arabaları” test etmeye başladı

Eğer teknoloji belli bir eşiği atlarsa, manyetik alanlar üzerinden kayarak ilerleyen araçlar, verimli seyahat söz konusu olduğunda büyük başarı sağlayacak gibi görünüyor. Bu teknolojiyi kullanan Maglev trenler verim ve hız konusunda rakipsiz görünüyor. Örneğin Japonya’da bu teknolojiyi kullanarak saatte 600 kilometre hızla giden trenler görmek mümkün.

Çin medya kuruluşu Xinhua’da yer alan bir habere göre ülke, sekiz yeni araç test ediyor ve bunlardan beşi yeni, verimli enerji teknolojilerini kullanıyor. Aşağıdaki videodan da görülebileceği gibi, iki test gerçekleştirilmiş durumda ve saatte 230 kilometre gibi bir hıza ulaşılmış ve araçlar yerden 35 milimetre yüksekte süzülüyor.. Ebette, şu anda Maglev trenlerin ulaşmış olduğu hızdan çok geride, ancak stabilite sorunları çözüldüğü taktirde bu yeni teknoloji kullanan uçan arabaların önü epey açık gibi görünüyor. Yolların tasarımı buna göre yapılırsa, verimli ulaştırmada büyük bir kilometre taşı atlanmış olacak.

Araştırmacıların bir sonraki adımda ne yapacakları açıklanmadı, ancak testler yerel ulaştırma kurumları tarafından yapıldı ve yüksek hızlı yolculuk için yol tasarımlarının hazırlanmasında kaynak olarak kullanılacak.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post