X

Çin’in Google olan Baidu’dan Tesla’ya hodri meydan! [Ezip geçeriz]

Çin’in Google’a cevabı olan Baidu’nun sahip olduğu EV firması olan Jidu Auto, otonom sürüş teknolojisinin Tesla’dan bir nesil ileride olacağını iddia ederek otonom sürüş için çıtayı yükseltti. Baidu CEO’su Robin Li yaptığı açıklamada, “Akıllı araç anlayışımız, elektrikli olmanın yarı final, akıllı olmanın ise final olduğu yönünde” dedi.

Baidu, şoförünüz olarak aracınıza tam kontrol verilmesini desteklemek için kendinden yeterince emin olan Apollo RT6 gibi otomobillerin elektroniklerini zaten destekleyen bir firma.

Jidu Auto’nun uzun vadeli hedefi ise 2028 yılına kadar 800.000 arabayı bu teknolojilerle yollara çıkarmak.

Son zamanlarda şirket, gelecek olan modellerini sergilemek için ilk modeli olan Robo-1’i piyasaya tanıtmıştı. İki Lidar sensörü ve 12 çevre kamerası olan araçta kapı kolu bulunmuyor. Araçla ilgili her fonksiyon sesli kontrol ile kullanılıyor.

İçeride, direksiyon simidi varmı yok mu belli olmayan aracın gösterge panelinin üzerinde devasa bir ekranı bulunuyor. Şu anda bir konsept olmasına rağmen bu otomobil 2023 yılında üretilecek.

EV hedeflerini desteklemesi için Baidu, Jidu Auto’nun kurucu ortağı ve aynı zamanda Volvo’da kontrol hissesine sahip olan Geely’nin desteğine de sahip.

İsveçli şirket, yıllardır kendi kendine sürüş ile ilgili teknolojiyi geliştirdiği için bu adım bir tesadüf değil. Volvo XC90‘ın yeni teknolojileri geliştirmek için sık sık test aracı olarak kullanıldığını biliyorsunuz.

Firmanın aslında Tesla’ya rakip olmak gibi bir derdi yok desek yeridir. Zira kendi teknolojileri ve diğer Çinli firmaların desteği ile Amerika teknolojisinin korkulu rüyası olabilirler.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post