X

Çin’in uzay uçağının, bilinmeyen, gizemli bir cisimle en az iki kez kenetlendiği ortaya çıktı

Çin, geçtiğimiz yıl gezegenimizin yörüngesinde toplam 276 gün geçiren yeniden kullanılabilir bir uzay uçağını fırlatmıştı. Uzay uçağı kısa bir süre önce gezegenimize geri döndü ve devlet tarafından yönetilen Çin Havacılık ve Uzay Bilim ve Teknoloji Kurumu’na (CASC) muhtemelen bol miktarda veri sağladı. CASC, uçağın amacı hakkında hiçbir ayrıntı sunmamış olsa da, LeoLabs’ın yeni verileri, uçağın bilinmeyen bir nesneye birden çok kez kenetlenmiş olabileceğini öneriyor.

Söz konusu bilinmeyen nesne, Nesne J olarak isimlendiriliyor ve uzay uçağının yolculuğu sırasında bıraktığı bir uydu veya benzer bir nesne olduğuna inanılıyor. Dünya çevresindeki uyduları ve uzay enkazını izleme konusunda uzmanlaşan LeoLabs, birkaç büyük manevra ve Nesne J ile tekrar eden kenetlenmeler gözlemlediğini söylüyor.

LeoLabs, yeniden kullanılabilir Çin uzay uçağının Nesne J’ye en az iki, muhtemelen üç kez yanaşmış olması gerektiğine inandığını söylüyor. Uzay aracının amacı gibi, Nesne J’ye neden kenetlendiği de bilinmiyor.

Çin, kendi uzay istasyonundan faaliyet gösterme ve Ay’da bir üs inşa etme planlarıyla, uzay teknolojilerinde büyük adımlar atıyor. Geçtiğimiz yıl, Çinli bir Mars keşif aracı, bilimsel veriler aramak için Mars yüzeyinde çalışmalarına başladı. Artık Mars kumullarında su kanıtı bulmuş olabileceğini biliyoruz, ancak bunun dışında Çin, çalışmalarının büyük bir kısmını bir sır gibi kendine saklıyor…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post