X

Çinli otomobil devi SAIC Türkiye kararını verdi! 170 bin TL’ye sıfır otomobil satacaklar!

Söz konusu otomobil olduğunda Çinli markaları başka bir yere konumlandırabiliriz. Malum Çin’de bir çok otomobil üreticisi bulunuyor. Bunlar arasında en büyük olanı ise SAIC Motor. En azından satış rakamları bunu işaret ediyor.

Hali hazırda Türkiye pazarında boy gösteren çok fazla Çinli üretici yok. Olanlar da çok sınırlı bir pazara etki ediyorlar. Dolayısıyla ucuz modelleri getirmedikleri için beklenen ilgiyi göremiyorlar.

Fakat SAIC Motor Türkiye pazarı için farklı bir hamle düşünüyor. Hali hazırda Çin’de bir numara olan SAIC, 2006 yılında Rover Group’un Rover markasını satın almıştı. Fakat marka adı Ford tarafından satın alındığı isçin Roewe ismiyle yoluna devam etti.

Bu markanın ikinci dev yatırımı ise MG’nin sahibi Nanjing için oldu. Nanjing Automobile 2007 yılında SAIC’in bir parçası oldu. Hepsi bununla da sınırlı değil. SAIC, Volkswagen ve General Motors gibi isimlerle de ortak modeller üretiyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post