X
    Categories: Pazarlama

Coca Cola yapay zeka ile kola üretti

Ancak Coca-Cola‘nın başka planları var çünkü yapay zekanın birlikte yarattığı yeni bir lezzeti piyasaya sürdü. Şirket buna “gelecekten gelen” gazoz adını veriyor ve CNBC’nin haberine göre hem normal hem de sıfır şekerli çeşitleri sınırlı bir süre için mevcut.

Adı Y3000, kesinlikle fütüristik bir isim ama akla serinletici bir içecekten çok Skynet’i ve onun şeytani Terminatör ordusunu hatırlatıyor. Coca-Cola, tadının gerçekte nasıl olduğu konusunda herhangi bir bilgi yayınlamadı ancak test uzmanları, kolanın ahududulu slushy’ye benzediğini belirtiyor.

Şirket, oluşturma süreci hakkında bilgi yayınladı. Her şey araştırmacıların tüketicilerin lezzet tercihlerini toplaması ve “geleceğin lezzetlerinin” nasıl olduğunu anlamak için trendleri aramasıyla başladı. Daha sonra bu veriler, lezzet profilinin oluşturulmasına yardımcı olmak için özel bir yapay zeka sistemine beslendi ve siz farkına bile varmadan yeni bir bebek sodası doğdu.

Coca Cola yapay zeka ile kola üretti

En iyi Secret Invasion izlenimini veren Coke, yapay zekayı ince kutudaki sanat eserini tasarlamaya yardımcı olması için de görevlendirdi. Kutular, Dall-E veya Midjourney gibi görüntü oluşturma platformlarını kesinlikle akla getiren kumsal, neon-mor bir havaya sahip. Ayrıca fütüristik sıvıyla doldurulmuş geleneksel boyutlu şişeler de var.

Y3000, sınırlı sayıda üretilen bir lezzet olarak tanımlanıyor, ancak Coke, sodanın Dippin’ Dots dondurularak kurutulmuş dondurma ve şeffaf (ve berbat) Crystal Pepsi gibi diğer fütüristik yiyeceklere katılmak üzere hurda yığınına ne zaman gideceğini söylemedi. Ancak Coca-Cola, lüks sokak giyim markası Ambush ile sezonun ilerleyen dönemlerinde Y3000 temalı bir giyim koleksiyonu piyasaya sürmek üzere bir ortaklık yaptığını duyurduğundan bu sonbaharda da devam edecek.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post